Η Maersk εκχωρεί logistics assets και αποχωρεί οριστικά από τη Ρωσία

Η Maersk συνήψε συμφωνία για την εκχώρηση χώρων logistics που διαθέτει σε Αγία Πετρούπολη και Νοβοροσίσκ στην IG Finance Development Limited.

Επιμέλεια: Βάσω Βεγιάζη

Η εκποίηση των δύο logistics assets από τη Maersk είναι συνέπεια της απόφασης

του ναυτιλιακού κολοσσού, που ελήφθη τον Μάρτιο του 2022, να διακόψει τις δραστηριότητές του στη Ρωσία, μετά την εισβολή της στην Ουκρανία.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την εύρεση νέου ιδιοκτήτη για τους δύο χώρους logistics μας στη Ρωσία και να εκτελέσουμε την απόφασή μας να εκχωρήσουμε όλα τα περιουσιακά μας στοιχεία στη χώρα. Καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας εκποίησης, αισθανθήκαμε ως εταιρεία μια ισχυρή ευθύνη απέναντι στους 50 εργαζομένους μας στις δύο εγκαταστάσεις και είμαστε χαρούμενοι που θα τους προσφερθεί απασχόληση», δήλωσε ο Karsten Kildahl, Chief Commercial Officer της Maersk.

Η αποθήκη στο Νοβοροσίσκ είναι συνολικής έκτασης 28.750 τ.μ. με χωρητικότητα 1.500 εμπορευματοκιβωτίων (TEU) και ειδικεύεται στη διαχείριση εμπορικών φορτίων, όπως σιτηρά από σιδηροδρομικά βαγόνια σε θαλάσσια εμπορευματοκιβώτια. Η αποθήκη ψυχρών και κατεψυγμένων εμπορευμάτων στην Αγία Πετρούπολη είναι 23.500 τ.μ. και κατασκευάστηκε το 2020.

Η συναλλαγή έλαβε τις απαραίτητες ρυθμιστικές εγκρίσεις σε ΕΕ και Ρωσία, ενώ μετά την απόκτηση των εγκαταστάσεων η IG Finance Development Limited συνήψε συμφωνία με την Arosa, μεγάλο εισαγωγέα τροφίμων στη Ρωσία, για τη λειτουργία των εγκαταστάσεων στην Αγία Πετρούπολη και στο Νοβοροσίσκ.

Καθώς δεν χρειάζονται περαιτέρω εγκρίσεις, η εκποίηση έχει ολοκληρωθεί και έχει τεθεί σε ισχύ από τις 17 Φεβρουαρίου 2023.

Το άρθρο Η Maersk εκχωρεί logistics assets και αποχωρεί οριστικά από τη Ρωσία εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα