Το μεγαλύτερο σιδηροδρομικό deal της ιστορίας της πέτυχε η Siemens Mobility στην Ινδία

Παραγγελία για 1.200 ηλεκτρικές μηχανές 9.000 ίππων (HP) από τους Ινδικούς Σιδηρόδρομους (Indian Railways) έλαβε η Siemens Mobility, σηματοδοτώντας τη μεγαλύτερη παραγγελία που δέχθηκε ποτέ στην ιστορία της τόσο η Siemens Mobility όσο και η Siemens India.

Ειδικότερα, η Siemens Mobility θα σχεδιάσει, θα κατασκευάσει, θα δοκιμάσει και θα θέσει σε λειτουργία τις αμαξοστοιχίες, με την παράδοσή τους να προγραμματίζεται

μέσα στα επόμενα 11 χρόνια. Επίσης, η σύμβαση περιλαμβάνει 35ετή συντήρηση των μηχανών.

Οι αμαξοστοιχίες θα συναρμολογηθούν στο εργοστάσιο της Indian Railways στο Gujarat της Ινδίας, ενώ η συντήρηση θα γίνεται σε τέσσερις αποθήκες των Ινδικών Σιδηροδρόμων που βρίσκονται σε Vishakhapatnam, Raipur, Kharagpur και Pune.

Όπως επισημαίνεται, το συμβόλαιο είναι συνολικής αξίας περίπου 3 δισ. ευρώ, εξαιρουμένων φόρων και ανατιμήσεων νομισμάτων.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με την Indian Railways και να παραδώσουμε μία από τις πιο ισχυρές διαθέσιμες ηλεκτρικές αμαξοστοιχίες. Αυτές οι νέες μηχανές θα συμβάλουν στην αύξηση των εμπορευματικών μεταφορών σε ένα από τα μεγαλύτερα σιδηροδρομικά δίκτυα στον κόσμο, καθώς μπορούν να αντικαταστήσουν από 500.000 έως 800.000 φορτηγά κατά τη διάρκεια του κύκλου ζωής τους.

Αυτή η ιστορική παραγγελία εδραιώνει τη σταθερή δέσμευση των Indian Railways να επιτύχει 100% ηλεκτροδότηση της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας στην Ινδία. Η συνεργασία μας θα ενισχύσει περαιτέρω τη θέση της Siemens Mobility στην Ινδία και θα στηρίξει την αναπτυσσόμενη αγορά σιδηροδρόμων της χώρας», δήλωσε ο Michael Peter, διευθύνων σύμβουλος της Siemens Mobility.

Αξίζει να αναφερθεί ότι, οι αμαξοστοιχίες θα χρησιμοποιηθούν για εμπορευματικές μεταφορές σε όλο το δίκτυο των Ινδικών Σιδηροδρόμων και προορίζονται για τη μεταφορά φορτίων 4.500 τόνων με μέγιστη ταχύτητα 120 χλμ. την ώρα.

Το άρθρο Το μεγαλύτερο σιδηροδρομικό deal της ιστορίας της πέτυχε η Siemens Mobility στην Ινδία εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα
Siemens Mobility, Ινδία,Siemens Mobility, india