Το “φαινόμενο” Turkish Airlines: Οι μετοχές της αυξήθηκαν πάνω από 500% εφέτος, στόχος τα επιπλέον κέρδη από την ενίσχυση του τουρισμού

Μετά από μια άνοδο άνω του 500%, ο εθνικός αερομεταφορέας της Τουρκίας (Turkish Airlines) συνέβαλε τα μέγιστα στο “ράλι” μετοχών της χώρας εφέτος, με τον πρόεδρο του αερομεταφορέα να εκτιμά ότι η αύξηση κερδών θα συνεχιστεί.

Επιμέλεια: Βάσω Βεγιάζη

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Turkish Airlines στοχεύει οι μετοχές της να ανέβουν στα 10 δολάρια (περίπου 180 τουρκικές λίρες), σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της Ahmet Bolat

σε ομάδα δημοσιογράφων, δηλ. 50% πάνω από την τιμή κλεισίματος της 30ης Νοεμβρίου.

Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Turkish Airlines έχει δώσει τη μεγαλύτερη ώθηση στη φετινή άνοδο της τάξης του 172% του χρηματιστηριακού δείκτη Borsa 100, ενώ εκτιμάται ότι η αύξηση κατά 523% είναι η μεγαλύτερη μεταξύ των παγκόσμιων αεροπορικών εταιρειών.

Η μετοχή της αεροπορικής εταιρείας ενισχύθηκε, καθώς το υποτιμημένο νόμισμα της Τουρκίας έχει λειτουργήσει ως “μαγνήτης” για τους ξένους ταξιδιώτες.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, η Τουρκία στοχεύει σε 50 δισ. δολ. σε έσοδα από τον τουρισμό το 2023, έναντι 41 δισ. δολ. που προβλέπονταν για το 2022.

Αυτό, σε συνδυασμό με την άνθηση των επιχειρήσεων εμπορευματικών μεταφορών, ενίσχυσε την αισιοδοξία ότι η Turkish Airlines θα επιστρέψει στα επίπεδα χωρητικότητας που είχε πετύχει προ πανδημίας.

Σύμφωνα με τον Bolat, στόχος της Διοίκησης του αερομεταφορέα είναι να διπλασιάσει τον αριθμό επιβατών από τις ΗΠΑ που επισκέπτονται την Τουρκία στα 2 εκατομμύρια, καθιστώντας τη χώρα τον δεύτερο κορυφαίο προορισμό για Αμερικανούς πολίτες, μετά το Ηνωμένο Βασίλειο.

Πάντως και οι αναλυτές συμφωνούν με τον πρόεδρο της Turkish Airlines, στόχος του οποίου είναι η μετοχή να είναι υψηλότερη από τη μέση τιμή-στόχο των 145,57 λιρών, ή 7,81 δολ.

Το άρθρο Το “φαινόμενο” Turkish Airlines: Οι μετοχές της αυξήθηκαν πάνω από 500% εφέτος, στόχος τα επιπλέον κέρδη από την ενίσχυση του τουρισμού εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα