Την κατασκευή σταθμού στη Γεωπονική Σχολή σχεδιάζει η «Αττικό Μετρό»

Στην κατασκευή σταθμού μετρό στη Γεωπονική Σχολή, επί της Ιεράς Οδού, σχεδιάζει να προβεί η «Αττικό Μετρό» σε συνεργασία με την Πρυτανεία της Σχολής.

Ο σταθμός θα κατασκευαστεί μπροστά από τη Σχολή, επί της Γραμμής 3 του μετρό και θα εξυπηρετεί κυρίως τους φοιτητές της Γεωπονικής.

Εντός των ημερών αναμένεται η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας για την κατασκευή

του σταθμού μεταξύ του πρόεδρου της «Αττικό Μετρό», Γιάννη Μυλόπουλου και του πρύτανη της σχολής Γιώργου Παπαδούλη.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Μυλόπουλος δήλωσε ότι θα ξεκινήσουν οι μελέτες και ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια να βρεθεί χρηματοδότηση για να κατασκευαστεί ο σταθμός το ταχύτερο δυνατόν, σημειώνοντας πως το 1996 που σχεδιάστηκε το δίκτυο του μετρό, η τότε Πρυτανική Αρχή αντιδρούσε στην κατασκευή του σταθμού στη Γεωπονική.

Σημειωτέον, μέχρι τον Ιούνιο του 2019 θα έχουν δοθεί στην κυκλοφορία οι τρεις πρώτοι σταθμοί της «Αγίας Βαρβάρας», του «Κορυδαλλού» και της «Νίκαιας» (της επέκτασης της γραμμής 3 προς Πειραιά), ενώ τους πρώτους μήνες του 2020 θα λειτουργήσουν και υπόλοιποι τρεις σταθμοί ως το δημοτικό θέατρο Πειραιά.

Σε ό,τι αφορά την γραμμή 4 από το Γαλάτσι έως το Πανεπιστήμιο, το Κολωνάκι και το Γουδή, που θα φτάσει αργότερα στο Μαρούσι, ο κ. Μυλόπουλος σημείωσε ότι έχει ήδη ολοκληρωθεί η α’ φάση του διαγωνισμού και σε λίγες μέρες αρχίζει η β’ φάση η οποία θα ολοκληρωθεί περί αρχές του 2019 ώστε να ξεκινήσουν τα έργα.

Ο κ. Μυλόπουλος επιβεβαίωσε ότι υπάρχει σκέψη για την επέκταση της γραμμής 2 από τον σταθμό της «Ανθούπολης» στο Περιστέρι -μέσω της Λ. Θηβών- στο πάρκο Τρίτση στους Αγίους Αναργύρους, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει ουσιαστικές μελέτες για το έργο.

The post Την κατασκευή σταθμού στη Γεωπονική Σχολή σχεδιάζει η «Αττικό Μετρό» appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα