Maersk: Την έξοδο «βλέπουν» 1.200 εργαζόμενοι σε εργοστάσιο παραγωγής reefer containers στη Χιλή

Την απόφαση να κλείσει το εργοστάσιο παραγωγής εμπορευματοκιβωτίων ψυγείων (reefer containers), στο Σαν Αντόνιο της Χιλής, έλαβε η Maersk Container Industry (MCI).

Το τμήμα παραγωγής reefer containers της Maersk ανακοίνωσε ότι η απόφαση για το κλείσιμο του εργοστασίου της στη Χιλή οφείλεται πρώτον, στην πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα της παγκόσμιας

παραγωγής κιβωτίων ψυγείων και δεύτερον, στο υψηλό κόστος προμήθειας πρώτων υλών και στην ανάπτυξη της τοπικής αλυσίδας εφοδιασμού.

Η MCI δήλωσε ότι η παραγωγή reefer containers θα μεταφερθεί στο εργοστάσιο Qingdao στην Κίνα, που λειτουργεί από το 1998, και που μέχρι στιγμή και παρά «τις μεταβαλλόμενες συνθήκες της αγοράς απέδειξε την ικανότητά του να παράγει προϊόντα υψηλής ποιότητας για τη βιομηχανία».

Ο διευθύνων σύμβουλος της MCI, Sean Fitzgerald, δήλωσε «Μετά από προσεκτική επανεξέταση, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι η ενοποίηση δραστηριοτήτων σε ένα εργοστάσιο θα προσφέρει ενισχυμένη παραγωγική ικανότητα και απλούστερη διάρθρωση κόστους.

Αυτό με τη σειρά του θα μας επιτρέψει να εξυπηρετούμε καλύτερα τους πελάτες μας και να επικεντρωθούμε στην καινοτομία, ανταποκρινόμενοι στην αυξανόμενη ζήτηση».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «για να είμαστε ανταγωνιστικοί σήμερα απαιτείται από εμάς να αναπροσαρμόζουμε συνεχώς τις δραστηριότητές μας. Οι θεμελιώδεις παράγοντες της αγοράς έχουν αλλάξει και πρέπει να αναπτυχθούμε μαζί της.

Δυστυχώς, αυτή η απόφαση επηρεάζει τους 1.209 ειδικευμένους εργαζόμενούς μας στο Σαν Αντόνιο».

Σημειώνεται ότι, η τελευταία παραγγελία της MCI ήταν από την Hapag-Lloyd, τον περασμένο Σεπτέμβριο, και αφορούσε 7.700 νέα reefer εμπορευματοκιβώτια, από τα οποία τα 1.000 θα κατασκευάζονταν στο Σαν Αντόνιο.

The post Maersk: Την έξοδο «βλέπουν» 1.200 εργαζόμενοι σε εργοστάσιο παραγωγής reefer containers στη Χιλή appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα