Τα ναυπηγεία στο Πέραμα αποκτούν και πάλι «πνοή»

Την έξοδο της ναυπηγοεπισκευής από το μαρασμό σηματοδοτεί η έναρξη λειτουργίας της «Πλωτής Δεξαμενής Πειραιάς 1», του ΟΛΠ, στο Πέραμα, σύμφωνα με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Π. Κουρουμπλή.

Με την παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας, του υφυπουργού Οικονομίας & Ανάπτυξης κ. Σ. Πιτσιόρλα,

του Δημάρχου Περάματος κ. I. Λαγουδάκη, του Γενικού Γραμματέα κ. Χ.Λαμπρίδη, του Προέδρου της ΡΑΛ κ. Ι. Αγγελόπουλου, Βουλευτών Α’ και Β’ Πειραιά, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση των ενώσεων και φορέων της ναυτιλιακής βιομηχανίας στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, με αφορμή την ολοκλήρωση των εργασιών συντήρησης των δεξαμενών και ενόψει της άφιξης νέας πλωτής δεξαμενής τον Νοέμβριο του 2017.

Ο ΟΛΠ ανακοίνωσε, πρόσφατα, ότι ολοκληρώθηκε η εκτεταμένη επισκευή της πλωτής δεξαμενής Περάματος «Πειραιάς I».

Με την ολοκλήρωση αυτής και οι τέσσερις υφιστάμενες δεξαμενές είναι σε πλήρη λειτουργία, μετά από τις εκτεταμένες εργασίες συντήρησης και τη λήψη όλων των σχετικών αδειών και πιστοποιήσεων από τον αρμόδιο Ελληνικό Νηογνώμονα.

Επιπλέον, τον Νοέμβριο του 2017, αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία η νέα πλωτή δεξαμενή για πλοία με μεταφορική ικανότητα 80.000 τόνων, 240 μ. μήκους, 35μ εσωτερικό πλάτος, ανυψωτική ικανότητα 22.000 τόνων και πλήρη εξοπλισμό γερανών.

The post Τα ναυπηγεία στο Πέραμα αποκτούν και πάλι «πνοή» appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα