«Σαλπάρουν» εκτός Χρηματιστηρίου οι Μινωικές Γραμμές. Οι πιθανές αιτίες

Εκτός Χρηματιστηρίου Αθηνών «σαλπάρουν» οι Μινωικές Γραμμές. Η εταιρεία ανακοίνωσε έκτακτη γενική συνέλευση την 1η Νοεμβρίου, με θέμα την λήψη απόφασης περί διακοπής ή μη της διαπραγμάτευσης των μετοχών της στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Εάν αποφασιστεί η έξοδος από το ΧΑ, η εξέλιξη αυτή φαντάζει – σε κάποιο βαθμό – φυσιολογική, δεδομένου ότι

ο βασικός μέτοχος, ο όμιλος Γκριμάλντι διαθέτει ποσοστό 96%, ενώ σε ελεύθερη διασπορά βρίσκεται ένα πολύ μικρό ποσοστό.

Η έξοδος από το ΧΑ, σύμφωνα με οικονομικούς αναλυτές, επιφέρει εξοικονόμηση πόρων και μεγαλύτερη ελευθερία επιχειρηματικών κινήσεων / διεργασιών, δίχως την υποχρέωση ενημέρωσης του επενδυτικού κοινού σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Από την άλλη πλευρά, η έξοδος μιας εταιρείας από το Χρηματιστήριο δεν είναι καλό σημάδι, ούτε για την ελληνική οικονομία, ούτε και το Χρηματιστήριο της Αθήνας.

Σημειώνεται ότι το τελευταίο διάστημα έχουν σημειωθεί σημαντικές ανακατατάξεις στην εγχώρια ακτοπλοϊκή αγορά, με κυριότερη την εξαγορά της HSW από την Attica, αλλά και την ενίσχυση του στόλου και της εισόδου στη γραμμή ΠειραιάςΧανιά των Μινωικών Γραμμών, ενώ πριν από λίγες ημέρες ο ιδιοκτήτης των Μινωικών Γραμμών, ο Ιταλός εφοπλιστής Εμ. Γκριμάλντι δήλωσε ότι ενδιαφέρεται για την εξαγορά της Attica, εάν πουληθεί και υπό προϋποθέσεις.

The post «Σαλπάρουν» εκτός Χρηματιστηρίου οι Μινωικές Γραμμές. Οι πιθανές αιτίες appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα