Επιτακτική η σύνδεση του ΟΛΘ με το οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο, υποστήριξε ο Σ. Θεοφάνης

Στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ ΑΕ, Σωτήρης Θεοφάνης, κατά την ομιλία του στην Ανοιχτή Συνεδρίαση, που έγινε στο πλαίσιο της 43ης τακτικής γενικής συνέλευσης των μελών του Συνδέσμου Εξαγωγέων Β. Ελλάδος (ΣΕΒΕ).

Όπως είπε, ο κλάδος των logistics δύναται να ωφεληθεί

σε μεγάλο βαθμό από την ιδιωτικοποίηση του λιμένα της πόλης, ενώ θα συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοφάνη, η τεχνογνωσία είναι πολύ σημαντικός παράγοντας σε ένα τέτοιο εγχείρημα, τονίζοντας ότι ο terminal operator της κοινοπραξίας, στην οποία παραχωρήθηκε ο ΟΛΘ, έχει στον έλεγχό του 80 terminals.

Παράλληλα, επεσήμανε τον ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο των χωρών του Περσικού Κόλπου και της Ανατολικής Ασίας στα διεθνή δίκτυα μεταφορών.

Τέλος, ο επικεφαλής της ΟΛΘ ΑΕ εξήρε την επιτακτική ανάγκη σύνδεσης του λιμανιού με το οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο, ενώ δήλωσε ότι νέα διοίκηση του λιμανιού θα προσπαθήσει να αναδείξει την αναπτυξιακή δυναμική του, καθώς η Θεσσαλονίκη είχε διαχρονικά το ρόλο του κεντρικού βαλκανικού λιμανιού.

The post Επιτακτική η σύνδεση του ΟΛΘ με το οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο, υποστήριξε ο Σ. Θεοφάνης appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα