Περαιτέρω ανάπτυξη της οικονομικής συνεργασίας στις μεταφορές «βλέπουν» Ελλάδα – Βοσνία

Σημαντικό περιθώριο για την περαιτέρω ανάπτυξη διμερούς οικονομικής συνεργασίας, με έμφαση σε τομείς, όπως ο τουρισμός, οι μεταφορές και η ενέργεια, “βλέπουν” Ελλάδα και Βοσνία και Ερζεγοβίνη.

Τα παραπάνω προέκυψαν κατά την συνάντηση του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικού Εμπορίου & Οικονομικών Σχέσεων της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, Mirko Šarović με τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννη Δραγασάκη.

Στη συνάντηση, παρουσία του

πρέσβη της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, Branko Dokić, συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων και οι δυνατότητες συλλογικής ευημερίας που διανοίγονται από την ενίσχυση της περιφερειακής συνεργασίας.

Ο κ. Δραγασάκης δήλωσε τη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στην ενταξιακή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ.

Στην κατεύθυνση αυτή, ο κ. Δραγασάκης υπογράμμισε την ισχυρή βούληση της Ελλάδας, αφενός στο να διαδραματίσει προωθητικό ρόλο στην επίλυση των διμερών εκκρεμοτήτων της και αφετέρου, στο να συμβάλει ενεργά στο διάλογο για την υπέρβαση των ευρύτερων ανοιχτών ζητημάτων στην περιοχή.

The post Περαιτέρω ανάπτυξη της οικονομικής συνεργασίας στις μεταφορές «βλέπουν» Ελλάδα – Βοσνία appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα