Παραγγελία 6 νέων Ro/Ro πολλαπλών χρήσεων, αξίας 500 εκατ. δολ., από τον όμιλο Grimaldi

Στην υπογραφή συμφωνίας, συνολικού ύψους 500 εκατ. δολ., με τη νοτιοκορεάτικη Hyundai Mipo Dockyard για την κατασκευή 6 νέων πλοίων Ro/Ro πολλαπλών χρήσεων προχώρησε ο όμιλος Grimaldi.

Επιμέλεια: Βάσω Βεγιάζη

Με μήκος 250 μέτρα, πλάτος 38 μέτρων και απόβαρο 45.684 τόνων, τα πλοία θα εγκαινιάσουν μια νέα κατηγορία που ονομάζεται “G5”, μια εξέλιξη της προηγούμενης

κατηγορίας “G4” μονάδων πολλαπλών χρήσεων Ro/Ro που κατασκευάστηκε από το ίδιο ναυπηγείο και παραδόθηκε στον ιταλικό όμιλο τη διετία 2014 – 2015.

Τα 6 πλοία αναμένεται να παραδοθούν κατά τους πρώτους μήνες του 2023 και στα τέλη του 2024, ενώ θα αντικαταστήσουν παλαιότερα πλοία του ομίλου που έχουν ήδη συμπληρώσει τα 25 έτη.

Σύμφωνα με την ιταλική ναυτιλιακή εταιρεία, «ο σχεδιασμός τους είναι το αποτέλεσμα μιας προσεκτικής μελέτης των αναγκών του ομίλου και των πελατών του: χάρη σε μια καινοτόμο και πλήρως προσαρμοσμένη εσωτερική διαμόρφωση, τα πλοία της κατηγορίας G5 θα είναι σε θέση για τη μεταφορά 4.700 γραμμικών μέτρων φορτίου, 2.500 μονάδων οχημάτων και 2.000 TEU.

Σε σύγκριση με τα προηγούμενα πλοία της κατηγορίας G4, τα νέα πλοία θα έχουν την ίδια χωρητικότητα όσον αφορά το φορτίο, ενώ η χωρητικότητα εμπορευματοκιβωτίων θα διπλασιαστεί».

Τα πλοία θα είναι σχεδιασμένα για να εφοδιάζονται με ηλεκτρική ενέργεια κατά τον ελλιμενισμός τους, ενώ η κατανάλωση των εποχούμενων μηχανημάτων (αντλίες, ανεμιστήρες κ.λπ.) θα μειωθεί χάρη στην εγκατάσταση συσκευών κίνησης μεταβλητής συχνότητας. Τέλος, τα πλοία θα είναι εξοπλισμένα με υβριδικά συστήματα καθαρισμού καυσαερίων για τη μείωση των εκπομπών θείου και άλλων σωματιδίων.

Όπως τονίζεται, τα εν λόγω πλοία θα επιτρέψουν τη μείωση των εκπομπών CO2 ανά τόνο που μεταφέρεται έως και 43% σε σύγκριση με άλλα πλοία Ro/Ro πολλαπλών χρήσεων της Grimaldi.

The post Παραγγελία 6 νέων Ro/Ro πολλαπλών χρήσεων, αξίας 500 εκατ. δολ., από τον όμιλο Grimaldi appeared first on Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα