Διευκρινίσεις ΠΣΧΕΜ για την συνταξιοδότηση αυτοκινητιστών χωρίς διακοπή επαγγέλματος

Διευκρινιστική ανακοίνωση με θέμα την συνταξιοδότηση αυτοκινητιστών χωρίς διακοπή επαγγέλματος δημοσίευσε το ΠΣΧΕΜ.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Συνδικάτου, το Π.Σ.Χ.Ε.Μ βρίσκεται σε συνεχή διαβούλευση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, προκειμένου να ψηφιστεί διάταξη που θα επιτρέπει στους αυτοκινητιστές να συνταξιοδοτούνται, διατηρώντας το επάγγελμα και την επαγγελματική άδεια οδήγησης.

Μάλιστα, για να μην ταλαιπωρούνται οι ιδιοκτήτες ΦΔΧ και να εφαρμοστούν σε όλες τις διευθύνσεις

του ΕΦΚΑ οι διατάξεις για την συνταξιοδότηση των αυτοκινητιστών χωρίς διακοπή του επαγγέλματος, αλλά μόνο με την κατάθεση της επαγγελματικής άδειας οδήγησης, το ΠΣΧΕΜ ανάρτησε την ερμηνευτική εγκύκλιο (ΕΦΚΑ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 17), ώστε να την έχουν μαζί τους οι ενδιαφερόμενοι, όταν υποβάλλουν αίτηση συνταξιοδότησης.

“Επανερχόμαστε στο ζήτημα που αφορά τους συναδέλφους μας που επιθυμούν να συνταξιοδοτηθούν χωρίς την διακοπή του επαγγέλματος, γιατί αρκετές διευθύνσεις του ΕΦΚΑ δεν κάνουν δεκτές της αιτήσεις συνταξιοδότησης  χωρίς διακοπή και απαιτούν την διακοπή του επαγγέλματος”, αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΣΧΕΜ, Πέτρος Σκουλικίδης.

The post Διευκρινίσεις ΠΣΧΕΜ για την συνταξιοδότηση αυτοκινητιστών χωρίς διακοπή επαγγέλματος appeared first on Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα