Ομάδα εργασίας για τη διερεύνηση της επέκτασης των υφιστάμενων συμβάσεων παραχώρησης αυτοκινητοδρόμων

Στην συγκρότηση ομάδας εργασίας για την υποβοήθηση της ΕΥΔΕ/ΚΣΕΣΠ, στο πλαίσιο της διερεύνησης της δυνατότητας επέκτασης των υφιστάμενων συμβάσεων παραχώρησης αυτοκινητοδρόμων, προχωρά το υπουργείο Μεταφορών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική απόφαση, βασικό έργο της Ομάδας Εργασίας θα είναι η υποβοήθηση της ΕΥΔΕ/ΚΣΕΣΠ (Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων Κατασκευής Συγκοινωνιακών Έργων με Σύμβαση Παραχώρησης).

Οι όποιες προτάσεις θα υποβάλλονται προς την ΕΥΔΕ/ΚΣΕΣΠ, μέσω του προέδρου.

Τα στελέχη που θα την απαρτίζουν είναι τα εξής:

Πρόεδρος: Διονύσιος Μακρής, Προϊστάμενος της Γενικής

Δ/νσης Συγκοινωνιακών Υποδομών

Αν. Πρόεδρος: Ιωάννης Καρνέσης, Προϊστάμενος της Γενικής Δ/νσης Δράσεων Εξωστρέφειας και Πολιτικής Ασφάλειας Υποδομών και Μεταφορών

Μέλος: Παντελής Δημητρακόπουλος, Προϊστάμενος της ΕΥΔΕ/ΚΣΕΣΠ

Μέλος: Μαριάννα Φωτοπούλου, Πολιτικός Μηχ. με ‘Α β. της ΕΥΔΕ/ΚΣΕΣΠ

Μέλος: Ελένη-Ευαγγελία Σαρρή, Μηχ. Περιβάλλοντος με Α’ β. της ΕΥΔΕ/ΚΣΕΣΠ

Μέλος: Εμμανουήλ Τσιραγάκης, Πολιτικός Μηχανικός με Ά β. της Δ/νσης Οδικών Υποδομών

Μέλος: Μιχάλης Αναστασάκης, Πολιτικός Μηχανικός της ΕΡΓΟΣΕ.

Όπως επισημαίνεται, η κίνηση αυτή γίνεται καθώς, «οι Παραχωρησιούχοι, σε συναντήσεις τους με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών, διατύπωσαν την άποψη ότι είναι δυνατή – υπό προϋποθέσεις – η επέκταση των υφιστάμενων Συμβάσεων Παραχώρησης των αυτοκινητοδρόμων για την υλοποίηση νέων έργων».

Πριν από λίγες ημέρες, σχετική αναφορά είχε κάνει και ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος ανέφερε ότι εξετάζεται η παράταση των υφιστάμενων συμβάσεων παραχώρησης, με επέκταση του υφιστάμενου αντικειμένου.

The post Ομάδα εργασίας για τη διερεύνηση της επέκτασης των υφιστάμενων συμβάσεων παραχώρησης αυτοκινητοδρόμων appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα