Όλο και πιο μεγάλα συμφέροντα συγκεντρώνονται στα ελληνικά αεροδρόμια

Οι μεταφορές είναι από τους πλέον αναπτυσσόμενους κλάδους της ελληνικής οικονομίας.

Μπορεί το μοτίβο «η Ελλάδα να εξελιχθεί σε μεταφορικό κόμβο της ΝΑ Ευρώπης» να ακούγεται… τετριμμένο, ωστόσο ανταποκρίνεται – σε κάποιο βαθμό – στην πραγματικότητα.

Η Ελλάδα διαθέτει σύγχρονους αυτοκινητόδρομους, σύγχρονα αεροδρόμια (τουλάχιστον τα περισσότερα) και σύγχρονα λιμάνια (τουλάχιστον τα 2 “μεγάλα”).

Μεγάλος «ασθενής» παραμένει ο σιδηρόδρομος,

ο οποίος, παρά τις παθογένειές του, εκσυγχρονίζεται και η ένταση του ανταγωνισμού στις εμπορευματικές σιδηροδρομικές μεταφορές μονάχα… τυχαία δεν είναι.

Θα μείνουμε στα αεροδρόμια, τα οποία έχουν συγκεντρώσει και θα συγκεντρώσουν «μεγάλα» συμφέροντα.

Μπορεί τη διετία 2020 – 21 να κινδύνεψαν με «οικονομικό κραχ», καθιστώντας αναγκαία την κρατική επιδότηση, ωστόσο εάν μελετήσει κανείς τις εκθέσεις της ΙΑΤΑ και του Eurocontrol και παρά την πρόσφατη κρίση (ρωσο-ουκρανικός πόλεμος), οι αερομεταφορές «νομοτελειακά» θα γνωρίσουν αξιοσημείωτη ανάπτυξη (το Eurocontrol εκτίμησε ότι το 2050 οι πτήσεις θα είναι αυξημένες κατά 44% σε σχέση με το 2019).

Στην Ελλάδα, το επόμενο διάστημα θα παρατηρηθεί έντονη κινητικότητα στην αεροδρομιακή κοινότητα, αφού:

-Θα εκχωρηθεί το 30% του αεροδρομίου της Αθήνας, με 9 επενδυτικά σχήματα να παραμένουν στη διαδικασία,

-Θα προκηρυχθεί ο διεθνής διαγωνισμός για την παραχώρηση του αεροδρομίου της Καλαμάτας,

-Εάν στεφθεί με επιτυχία ο διαγωνισμός για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, εκτιμάται ότι θα ακολουθήσουν κι άλλα περιφερειακά αεροδρόμια, όπως η Χίος και η Πάρος, είτε μεμονωμένα, είτε σε ομάδες,

-Το 2025 θα λειτουργήσει το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι της Κρήτης, το οποίο φιλοδοξεί να καταστεί το 2ο μεγαλύτερο της Ελλάδας.

The post Όλο και πιο μεγάλα συμφέροντα συγκεντρώνονται στα ελληνικά αεροδρόμια appeared first on Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα
Όλο,olo