Και τα (υπερ)κέρδη συνεχίζονται για τους liners. Αναθεωρεί τις προβλέψεις της η MAERSK

Η A.P. Møller – Mærsk A/S ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε οικονομικές επιδόσεις για το πρώτο τρίμηνο του 2022 πάνω από τις προηγούμενες προσδοκίες της, με έσοδα 19,3 δισ. USD, υποκείμενο EBITDA 9,2 δισ. USD και υποκείμενο EBIT 7,9 δισ. USD.

Το ισχυρό αποτέλεσμα, όπως αναφέρει, οφείλεται στη συνέχιση της «εξαιρετικής

κατάστασης της αγοράς», η οποία, αν και με μείωση 7% του όγκου στα εμπορευματοκιβώτια, παρέδωσε μέση αύξηση 71% στους ναύλους σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Ως συνέπεια των ισχυρών αποτελεσμάτων, η APMM αναμένει τώρα ότι το πλήρες έτος 2022 θα είναι ισχυρότερο από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως.

Κατά συνέπεια, η καθοδήγηση για το πλήρες έτος του 2022 έχει αναθεωρηθεί προς τα πάνω.

Το υποκείμενο EBITDA αναμένεται τώρα να είναι περίπου 30 δισ. USD (προηγουμένως περίπου 24 δισ. USD), το υποκείμενο EBIT αναμένεται περίπου 24 δισ. USD (παλαιότερα περίπου 19 δισ. USD) και μια ελεύθερη ταμειακή ροή πάνω από 19 δισ. USD (προηγουμένως πάνω από 15 δισ. USD).

Από την άλλη πλευρά, με βάση τις εξελίξεις στον όγκο του πρώτου τριμήνου, η APMM αναθεώρησε προς τα κάτω τις προοπτικές της για την αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης εμπορευματοκιβωτίων από 2%-4%, σε -1/+1%.

Φ. Φωτ.

The post Και τα (υπερ)κέρδη συνεχίζονται για τους liners. Αναθεωρεί τις προβλέψεις της η MAERSK appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα