Ολλανδικό δικαστήριο απέρριψε τον περιορισμό πτήσεων από και προς το Schiphol

Δικαστήριο απέρριψε την απόφαση της ολλανδικής κυβέρνησης να επιβάλει ετήσιο ανώτατο όριο πτήσεων για το αεροδρόμιο “Schiphol” του Άμστερνταμ.

Υπενθυμίζεται ότι, η κυβέρνηση ανακοίνωσε τον περασμένο Φεβρουάριο ότι οι αεροπορικές πτήσεις από και προς το Schiphol θα μειωθούν στις 460.000, από 500.000 που είναι σήμερα, για τη μείωση του θορύβου και για άλλους περιβαλλοντικούς λόγους.

Από την πλευρά τους, οι αεροπορικές προσέφυγαν στην δικαιοσύνη με το επιχείρημα ότι οι μεταβολές αυτές θα βλάψουν τις ίδιες, την ολλανδική οικονομία και το επιβατικό κοινό, επισημαίνοντας

μάλιστα ότι δεν έχουν εξετασθεί εναλλακτικές λύσεις.

Υποστήριξαν ότι τα σχέδια της κυβέρνησης για την επιβολή πλαφόν στις πτήσεις, από τον Νοέμβριο 2023 ως στον Οκτώβριο 2024 στις 460.000 πτήσεις, δεν έχει εξετασθεί ενδελεχώς και ότι οι ίδιες έχουν κάνει ήδη επενδύσεις με βάση το όριο των 500.000 πτήσεων που συμφωνήθηκε το 2015.

Το δικαστήριο με την προσωρινή του απόφαση υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση «δεν ακολούθησε την ορθή διαδικασία» στην λήψη της απόφασης για την επιβολή του ανώτατου ορίου.

«Το κράτος οφείλει να διαβουλεύεται με τα ενδιαφερόμενα μέρη και η μείωση του αριθμού των πτήσεων επιτρέπεται μόνο όταν είναι σαφές ότι άλλα μέτρα για την μείωση της ηχητικής όχλησης δεν επαρκούν», τονίζεται στην δικαστική απόφαση.

Η KLM δήλωσε την ικανοποίησή της και εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο θόρυβος και άλλα είδη ρύπανσης μπορούν να μειωθούν με εναλλακτικούς τρόπους, όπως για παράδειγμα η μελλοντική απαγόρευση πτήσεων jet και νυκτερινών πτήσεων.

Το άρθρο Ολλανδικό δικαστήριο απέρριψε τον περιορισμό πτήσεων από και προς το Schiphol εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα