Οι εργαζόμενοι της Εγνατίας πέτυχαν την ακύρωση των διαγωνισμών για τα διόδια σε Καβάλα και Στρυμονικό

Την ακύρωση του διαγωνισμού για την κατασκευή των σταθμών διοδίων Καβάλας και Στρυμονικού πέτυχαν οι εργαζόμενοι στην Εγνατία Οδό, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας τους.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου εργαζομένων (ΣΕΤΕΟ) Πασχάλη Τσουκαλά, πρόκειται για την τρίτη φορά που οι εργαζόμενοι παρεμβαίνουν σε αντίστοιχη διαγωνιστική διαδικασία, αντιδρώντας στην κατασκευή νέων σταθμών διοδίων, αλλά και στη σχεδιαζόμενη παραχώρηση του αυτοκινητοδρόμου.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν, μεταξύ άλλων, την άμεση έναρξη υλοποίησης

του ενιαίου ηλεκτρονικού συστήματος αναλογικών διοδίων στην Εγνατία Οδό, με φορέα υλοποίησης την ομώνυμη εταιρεία.

Ζητούν, επίσης, τη διατήρηση του κόστους των διοδίων στα τρία λεπτά ανά χιλιόμετρο, δηλώνοντας κάθετα αντίθετοι στον σχεδιαζόμενο υπερδιπλασιασμό τους.

«Παραμένουμε σταθεροί στην εναντίωσή μας στη σχεδιαζόμενη παραχώρηση του αυτοκινητόδρομου της Εγνατίας Οδού και του συνόλου σχεδόν του ήδη κατασκευασμένου στρατηγικού δικτύου αυτοκινητοδρόμων της Βόρειας Ελλάδας, μήκους 1.000 χλμ, γιατί είναι ενάντια στο δημόσιο συμφέρον, θα ωφελήσει μόνο τον πιθανό παραχωρησιούχο και θα επιβαρύνει περαιτέρω τους πολίτες από την αύξηση των διοδίων», αναφέρουν, σε ανακοίνωσή τους.

«Οι υπό παραχώρηση οδικές υποδομές της Εγνατίας Οδού έχουν χρηματοδοτηθεί πλήρως, είναι ήδη κατασκευασμένες και δεν υφίσταται ουδεμία τεκμηρίωση της σκοπιμότητας της παραχώρησής τους με οικονομικούς ή/και τεχνικούς όρους», συμπληρώνουν.

Πάντως, οι καθυστερήσεις στους διαγωνισμούς για τους νέους σταθμούς διοδίων μεταθέτουν τις αντίστοιχες διαδικασίες του ΤΑΙΠΕΔ για την παραχώρηση του οδικού άξονα.

The post Οι εργαζόμενοι της Εγνατίας πέτυχαν την ακύρωση των διαγωνισμών για τα διόδια σε Καβάλα και Στρυμονικό appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα