Οι επιδόσεις των αυτοκινητοδρόμων το 2016. Στα 213 εκατ. ο αριθμός των διελεύσεων

Ένα από τα πιο σύγχρονα δίκτυα αυτοκινητοδρόμων διαθέτει η Ελλάδα, με την ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού, του Μορέα, του Αυτοκινητόδρομου Αιγαίου, του Αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδας και της Ιόνιας Οδού, σε συνδυασμό με τη Γέφυρα, την Εγνατία και την Αττική Οδό.

Η Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε

ο πρόεδρος της Hellastron Βασίλης Χαλκιάς, στο 1ο Συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών, διαθέτει δίκτυο 1.843 χιλιομέτρων σύγχρονου αυτοκινητοδρόμου, το οποίο την κατατάσσει στην 6η – 7η θέση της Ευρώπης.

Συνοπτικά και, όπως φαίνεται στον ακόλουθο πίνακα, το 2016 οι ελληνικοί αυτοκινητόδρομοι δέχτηκαν 213 εκατ. διελεύσεις, με 1η σε κυκλοφορία την Αττική Οδό, 2η την Ολυμπία και 3η την Εγνατία.

Αντίστοιχα, οι σταθμοί των διοδίων φτάνουν τους 106, οι λωρίδες των διοδίων τις 602 και ο αριθμός των πομποδεκτών, που έχουν διανεμηθεί, τις 698.000.

Στο επίπεδο της δια-λειτουργικότητας, ο κ. Χαλκιάς εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι, σε σύντομο χρονικό διάστημα, οι παραχωρησιούχοι θα έρθουν σε συμφωνία για κοινό πομποδέκτη, κάτι το οποίο αποτελεί διακαή πόθο των χρηστών.

The post Οι επιδόσεις των αυτοκινητοδρόμων το 2016. Στα 213 εκατ. ο αριθμός των διελεύσεων appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα