Διαγωνισμός για αναλογικά διόδια από το υπ. Υποδομών, ο ρόλος της Υπηρεσίας Οδικών Τελών

Εμμένει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στην εφαρμογή αναλογικών διοδίων. Στο 1ο Συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Θάνος Βούρδας επισήμανε ότι ο διαγωνισμός για τα αναλογικά διόδια θα προκηρυχτεί στα τέλη του 2017, με ορίζοντα υλοποίησης τα τέλη του 2018. Μάλιστα, γι΄ αυτό το σκοπό ιδρύθηκε και λειτουργεί η Υπηρεσία Οδικών Τελών.

«Κεντρική επιλογή για το επόμενο χρονικό διάστημα η εφαρμογή αναλογικών διοδίων στις οδικές υποδομές.

Δηλαδή, ελεύθερη αδιάκοπη ροή αυτοκίνητων στους αυτοκινητοδρόμους, κάτι που θα εξοικονομεί καύσιμο για τον οδηγό και θα μειώνει τη συμφόρηση στους σταθμούς διοδίων.

Το όφελος για το δημόσιο θα είναι η προσέλκυση χρηστών, μέσω της ευνοϊκότερης τιμολογιακής πολιτικής, λόγω αναλογικής χρέωσης, που θα είναι βασισμένη στην απόσταση που διανύεται και για τον παραχωρησιούχο θα είναι το μικρότερο κόστος λειτουργίας τους αυτοκινητοδρόμου», σχολίασε ο γ.γ. του υπουργείου.

Ωστόσο, στο μεσοδιάστημα, το υπουργείο Υποδομών θα πρέπει να «έχει στα χέρια του» τις απαραίτητες υλικοτεχνικές μελέτες για την εφαρμογή των αναλογικών διοδίων, καθώς απαιτείται ειδικός εξοπλισμός.

Επίσης, εάν όντως εφαρμοστούν τα ηλεκτρονικά αναλογικά διόδια, τίθεται – σε κάποιο βαθμό – υπό αμφισβήτηση η ύπαρξη μετωπικών σταθμών διοδίων.

Τέλος, ακόμα κι εάν εφαρμοστούν, δεν αναμένονται μεγάλες διαφοροποιήσεις στις τιμές των διοδίων.

The post Διαγωνισμός για αναλογικά διόδια από το υπ. Υποδομών, ο ρόλος της Υπηρεσίας Οδικών Τελών appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα