Με νέα, δικά της, γραφεία στη Βουλγαρία η Hapag-Lloyd

Η Hapag-Lloyd άνοιξε δύο νέα, δικά της, γραφεία στη Βουλγαρία, με σκοπό την εξυπηρέτηση των πελατών της στο λιμάνι της Βάρνας και στη Σόφια.

Με πληθυσμό περίπου 7,1 εκατομμυρίων κατοίκων, η χώρα έχει γίνει μια ελκυστική αγορά εντός της ΕΕ, σε στρατηγική τοποθεσία στην καρδιά της Βαλκανικής.

Η βουλγαρική οικονομία έχει επεκταθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, με την αύξηση του ΑΕΠ να αναμένεται να παραμείνει ισχυρή σε περίπου

3,5% το 2023 και το 2024.

Η χώρα έχει ισχυρό ενεργειακό τομέα, αλλά αναπτύσσεται επίσης σημαντικά σε τομείς όπως τα ορυχεία, η μεταλλουργία, η γεωργία και του τουρισμού. Οι κύριες βιομηχανικές εξαγωγές είναι χαλκός, σπόροι, πρόσθετα τροφίμων, ιατρικός εξοπλισμός, καπνός, μηχανήματα, χαλκός και ψευδάργυρος, ενώ οι εισαγωγές περιλαμβάνουν μηχανήματα και συσκευές, φωτοβολταϊκό εξοπλισμό, ποδήλατα και υλικά κατασκευής.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ναυτιλιακού κολοσσού, «η Βουλγαρία είναι μια ελκυστική αναπτυσσόμενη αγορά για τη Hapag-Lloyd και κατέχει στρατηγική θέση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η Hapag-Lloyd λειτουργεί με τρεις εβδομαδιαίες συνδέσεις, που ενώνουν τα βουλγαρικά λιμάνια του Μπουργκάς και της Βάρνας με καίριες τοποθεσίες στη Μέση Ανατολή, τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Ασία. Επιπλέον, από τη Βουλγαρία, χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης καλύπτονται μέσω του πανευρωπαϊκού διαδρόμου Ρήνου-Δούναβη, χρησιμοποιώντας φορτηγά και τρένα».

«Τα νέα μας γραφεία στη Βουλγαρία αποδεικνύουν τη δέσμευσή μας στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας. Η Βουλγαρία είναι μια ελκυστική αναπτυσσόμενη αγορά για εμάς με δύο μεγάλα λιμάνια και καλές συνδέσεις με την ενδοχώρα οδικώς και σιδηροδρομικώς», δήλωσε ο Juan Pablo Richards, Senior Managing Director Region South Europe στη Hapag-Lloyd.

Το άρθρο Με νέα, δικά της, γραφεία στη Βουλγαρία η Hapag-Lloyd εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
nea-grafeia-gia-ti-hapag-lloyd-sti-voulgaria.htm
Τυχαία Θέματα