«Αλλάζει» το λιμάνι Αλεξανδρούπολης: Προκηρύχτηκε ο διαγωνισμός για τα έργα και την οδική σύνδεση

«Αλλάζει» το λιμάνι Αλεξανδρούπολης. Το ΤΑΙΠΕΔ, δια μέσου της Μονάδας Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας, προκήρυξε τον διαγωνισμό «Αναβάθμιση υποδομών λιμένος Αλεξανδρούπολης: Αποκατάσταση βαθών στη λιμενολεκάνη και στον δίαυλο ναυσιπλοΐας – Οδική σύνδεση με νέα Περιφερειακή Οδό», ύψους 23,6 εκατ. ευρώ.

Επιμέλεια: Φ. Φωτεινός 

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Next Generation

EU.

Στο πλαίσιο του ανωτέρω έργου, το Ταμείο, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 5Β του ν. 3986/2011, λειτουργώντας κατ’ εντολή, στο όνομα και για λογαριασμό του δικαιούχου, διενεργεί τον διαγωνισμό με αναθέτουσα Αρχή το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προσφορών είναι η 11.01.2024, ημέρα Πέμπτη και ώρα 15:00.

Το αντικείμενο του έργου

Αντικείμενο του έργου είναι η αναβάθμιση των υποδομών λιμένος Αλεξανδρούπολης μέσω μελέτης και κατασκευής και διακρίνεται στα ακόλουθα δύο τμήματα:

Τμήμα Α: αποκατάσταση των βαθών (εκβάθυνση) στη λιμενολεκάνη και στο δίαυλο ναυσιπλοΐας του λιμένα, με απομάκρυνση των προσχώσεων που έχουν συσσωρευθεί από τα τέλη του 2015 έως σήμερα.

Τμήμα Β: οδική σύνδεση του νέου εμπορικού προβλήτα του λιμένα Αλεξανδρούπολης με τη νέα Περιφερειακή Οδό που είναι ήδη υπό κατασκευή στο πλαίσιο της οποίας προβλέπεται η κατασκευή οδικού άξονα μήκους 1.500 μέτρων εντός της χερσαίας ζώνης του λιμανιού.

Το άρθρο «Αλλάζει» το λιμάνι Αλεξανδρούπολης: Προκηρύχτηκε ο διαγωνισμός για τα έργα και την οδική σύνδεση εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
allazei-to-limani-alexandroupolis-prokirychtike-o-diagonismos-gia-ta-erga-kai-tin-odiki-syndesi.htm
Τυχαία Θέματα