Μείωση εσόδων (-18%) και κερδών (-40%) για την Kuehne+Nagel στο α’ τρίμηνο του 2024

Με μείωση εσόδων κατά 18% και κερδών κατά 47% ολοκληρώθηκε το α’ τρίμηνο του έτους για την Kuehne+Nagel, η οποία σχολιάζει ότι οι οικονομικές της επιδόσεις είναι «αυξημένες από τις αντίστοιχες προπανδημικές».

Επιμέλεια: Β. Βεγιάζη

Αναλυτικότερα, η έναρξη του 2024, σύμφωνα με την K+N, χαρακτηρίστηκε από μια ελαφρώς βελτιωμένη τάση ζήτησης για υπηρεσίες μεταφορών στο κομμάτι των θαλάσσιων και των αεροπορικών logistics.

Ο καθαρός κύκλος εργασιών του ομίλου στο α’ τρίμηνο ανήλθε

σε 5,5 δισ. CHF, τα μικτά κέρδη στα 2 δισ. CHF, τα EBITDA σε 576 εκατ. CHF, τα EBIT στα 376 εκατ. CHF και τα κέρδη στα 278 εκατ. CHF.

Συνολικά, όπως επισημαίνεται, «τα αποτελέσματα ήταν χαμηλότερα και επηρεάστηκαν από αρνητικές συναλλαγματικές επιδράσεις κατά 3% σε σχέση με το προηγούμενο έτος».

Κατά τον Stefan Paul, διευθύνοντα σύμβουλο της Kuehne+Nagel International AG: «Σε ένα απαιτητικό περιβάλλον, η Kuehne+Nagel ξεκίνησε το επιχειρηματικό έτος 2024 με σταθερά αλλά χαμηλότερα αποτελέσματα. Η εστίασή μας στην αποδοτικότητα και τις βελτιωμένες δομές μας επέτρεψαν να μειώσουμε το κόστος ανά μονάδα κατά 12% στα Sea Logistics και κατά 14% στα Air Logistics.

Με τη διακοπή της περιφερειακής δομής, θέσαμε τα θεμέλια για περαιτέρω ανάπτυξη και επιτρέψαμε πιο άμεση πρόσβαση στους πελάτες μας σε όλο τον κόσμο. Επιπλέον, έχουμε ενισχύσει την προσφορά μας για τους πελάτες μας στη ΝΑ Ασία μέσω της στρατηγικής εξαγοράς της City Zone Express, ενός παρόχου υπηρεσιών Road Logistics με έδρα το Penang της Μαλαισίας».

Το άρθρο Μείωση εσόδων (-18%) και κερδών (-40%) για την Kuehne+Nagel στο α’ τρίμηνο του 2024 εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
meiosi-esodon--18-kai-kerdon--40-gia-tin-kuehnenagel-sto-a-trimino-tou-2024.htm
Τυχαία Θέματα