«Μέτωπο» Μητσοτάκη-Ιερώνυμου απέναντι στα... χαστούκια-Κοινή επίσκεψη στο Δήλεσι

Αφού φτάσαμε ακόμα και στα χαστούκια σε βουλευτές μέσα στις εκκλησίες, Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και Κυριάκος Μητσοτάκης κατάλαβαν πως ήρθε η ώρα να ρίξουνν γέφυρες επικοινωνίας και μάλιστα δημόσια.

Οι σχέσεις των δύο ανδρών δεν είχαν βέβαια ποτέ χαλάσει, ωστόσο, η ψήφιση του νόμου για την ισότητα στο γάμο είχε φέρει μία μικρή "παγωμάρα". Ο Αρχιεπίσκοπος άλλωστε δεσμεύεται από τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου κι έτσι είχε υπάρξει μία περίοδος χωρίς επαφές.

Την 25η Μαρτίου οι εορτασμοί

έγιναν από... απόσταση, καθώς και ο Πρωθυπουργός έλειπε στον Καναδά. Πολλοί περίμεναν, όμως, πως καθώς περνούσε ο καιρός, η κατάσταση θα ηρεμούσε.

Αντίθετα, όμως, υπήρξαν περιστατικά, όπως αυτό με το χαστούκι σε βουλευτή της ΝΔ επειδή είχε υπερψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, που ανέδειξαν το πρόβλημα.

Μητσοτάκης και Ιερώνυμος αποφάσισαν λοιπόν πως ήρθε η ώρα για μία κοινή εμφάνιση με σαφή ασφαλώς συμβολισμό.

Ο Αρχιεπίσκοπος έκανε σαφή δήλωση πως "η Εκκλησία δεν εκδικείται, αν και διαφωνεί με το νομοσχέδιο" και αμέσως μετά διέρρευσαν οι πληροφορίες για την κοινή του παρουσία με τον Πρωθυπουργό σε εκδήλωση στο Δήλεσι.

Μητσοτάκης και Ιερώνυμος θα επισκεφούν μαζί το πρωί της Παρασκευής δομές της εκκλησίας στο Δήλεσι της Βοιωτίας, οι οποίες αποτελούν έργο ζωής για τον προκαθήμενο της Εκκλησίας.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

#Μητσοτακης #Ιερώνυμος #ανακωχή
Keywords
Αναζητήσεις
metopo-mitsotaki-ieronymou-apenanti-sta-chastoukia-koini-episkepsi-sto-dilesi.htm
Τυχαία Θέματα