Ο ΟΑΣΘ προμηθεύεται 100 – 150 νέα λεωφορεία

Την προμήθεια του ΟΑΣΘ, μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας, με 100-150 νέα λεωφορεία προανήγγειλε ο υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης.

Ο υπουργός, που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τα εγκαίνια του πρώτου εμπορευματικού δρομολογίου της Rail Cargo Logistics

Goldair στη Σίνδο, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τους ρυθμούς επισκευής των λεωφορείων, κάτι που όπως είπε «δρα απαγορευτικά στο να βγουν περισσότερα λεωφορεία και να καλυφθούν οι ανάγκες».

Ο ίδιος εκτίμησε ότι σε ένα χρόνο από σήμερα θα κυκλοφορούν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης τα νέα λεωφορεία.

Αναφερόμενος στις επιδόσεις του Οργανισμού, όπως το κόστος, το ποσό που καταβάλουν οι πολίτες, την κοινωνική πολιτική, τα εισιτήρια, δήλωσε ικανοποιημένος.

Όπως τόνισε «υπήρξαν δυσκολίες στη μετάβαση από τον ιδιωτικό ΟΑΣΘ στον δημόσιο και υπάρχουν και πολιτικές επιλογές που τις ξέρετε και θα τις υλοποιήσουμε πολύ σύντομα».

Γνωστοποίησε ακόμη ότι, μετά την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης της ΕΛΒΟ θα δημιουργηθεί μία νέα εταιρεία, μέσω ΣΔΙΤ ή διαγωνιστικών διαδικαστικών, με μετόχους από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, «προκειμένου να μπορούμε να επισκευάσουμε μέρος του στόλου της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης».

Η εν λόγω εταιρεία, σύμφωνα με τον κ. Σπίρτζη, θα διασφαλίζει ότι θα υπάρχει παραγωγική δομή στη χώρα, ενώ στόχος της θα είναι η αξιοποίηση του υπάρχοντα εξοπλισμού της παραγωγικής δυνατότητας που έχει η ΕΛΒΟ, ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμισή του.

Ερωτηθείς για το αν πρέπει να εκκαθαριστεί η ΕΛΒΟ «κομμάτι-κομμάτι» για να πάρει η νέα εταιρεία όλη την υποδομή, ο κ. Σπίρτζης απάντησε αρνητικά, συμπληρώνοντας ότι «Το τεχνοοικονομικό μοντέλο που εξετάζουμε είναι να αξιοποιηθούν όλες οι εγκαταστάσεις της ΕΛΒΟ και όλοι οι εργαζόμενοι».

The post Ο ΟΑΣΘ προμηθεύεται 100 – 150 νέα λεωφορεία appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα