Και τα ταξί στη “μάχη” της μεταφοράς προσφύγων από την Ουκρανία

Αυτοκινητοπομπή αλληλέγγυων οδηγών ταξί από την Ισπανία ανέλαβαν να παραδώσουν ανθρωπιστική βοήθεια και να μεταφέρουν δωρεάν 135 Ουκρανούς πρόσφυγες στη χώρα τους.

Συγκεκριμένα, περίπου 60 Μαδριλένοι οδηγοί ταξί κάλυψαν σχεδόν 6.000 χλμ. για να παραδώσουν ανθρωπιστική βοήθεια, να παραλάβουν 135 Ουκρανούς πρόσφυγες -στην πλειονότητά τους γυναίκες, παιδιά και κατοικίδια ζώα- και να τους μεταφέρουν στην Ισπανία.

Την

αυτοκινητοπομπή, η οποία αναχώρησε στις 11 Μαρτίου από τη Μαδρίτη, αποτελούσαν συνολικά 29 ταξί, με δύο οδηγούς το καθένα, για να εναλλάσσονται στο τιμόνι.

Η ιδέα για την πρωτοβουλία “γεννήθηκε” κατά τη διάρκεια συζήτησης μεταξύ οδηγών στο αεροδρόμιο της Μαδρίτης για τους βομβαρδισμούς του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία.

Ένας τους πρότεινε να πάνε στην Πολωνία για να πάρουν πρόσφυγες και άλλοι συμφώνησαν, σύμφωνα με τον Χοσέ Μιγκέλ Φούνεθ, εκπρόσωπο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Αυτοκινητιστών Ταξί της Μαδρίτης, που ανέλαβε τον συντονισμό του εγχειρήματος.

Το κόστος της επιχείρησης, περίπου 50.000 ευρώ, κυρίως για καύσιμα και διόδια, καλύφθηκε με ποσά που προσέφεραν αλληλέγγυοι οδηγοί ταξί.

The post Και τα ταξί στη “μάχη” της μεταφοράς προσφύγων από την Ουκρανία appeared first on Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα