Η Ιόνια Οδός αποτελεί πραγματικότητα. Αντίρριο–Ιωάννινα σε 1 ώρα και 40 λεπτά

Εγκαινιάστηκε – και επισήμως – η Ιόνια Οδός (Αντίρριο – Ιωάννινα), μήκους 196 χλμ. Πλέον, η διαδρομή Αντίρριο έως Ιωάννινα διαρκεί 1 ώρα και 40 λεπτά.

Οι μετωπικοί σταθμοί διοδίων είναι 4 (Κλόκοβα, Αγγελόκαστρο, Μενίδι, Τέροβο) και οι πλευρικοί 5, με το κόστος των μετωπικών διοδίων να ανέρχεται στα 12,45 ευρώ.

Το επόμενο στοίχημα για την Ιόνια Οδό έγκειται στις επεκτάσεις της (π.χ. Κακκαβιά), αλλά και στην ολοκλήρωση των Σταθμών

Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ) έως τα τέλη του έτους.

Τα οφέλη από την ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού

Συνοπτικά, τα οφέλη από την ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού είναι τα ακόλουθα:

-Συνδέει όλη τη Δυτική Ελλάδα, αναβαθμίζοντας σημαντικά αστικά και αγροτικά κέντρα, όπως τα Ιωάννινα, την Άρτα και το Αγρίνιο.

-Προσφέρει σύνδεση των λιμανιών Πάτρας, Αστακού και Ηγουμενίτσας.

-Συμβάλλει στην ευρύτερη ανάπτυξη της περιοχής, βελτιώνοντας την προσβασιμότητα σε περιοχές με υψηλό τουριστικό και αρχαιολογικό ενδιαφέρον, αφού με την ολοκλήρωση της κατασκευής της το ταξίδι από Αντίρριο έως και Ιωάννινα διαρκεί 1 ώρα και 40 λεπτά, σε σχέση με τις 3 ώρες και 30 λεπτά, όπως ίσχυε παλαιότερα.

Συνολικά, πρόκειται για ένα έργο που διασχίζει δύο περιφέρειες και τέσσερις νομούς. Στα τεχνικά χαρακτηριστικά του συγκαταλέγονται 24 γέφυρες συνολικού μήκους 7 χλμ., 4 σήραγγες συνολικού μήκους 11,2 χλμ., 77 κάτω διαβάσεις και 24 άνω διαβάσεις.

The post Η Ιόνια Οδός αποτελεί πραγματικότητα. Αντίρριο–Ιωάννινα σε 1 ώρα και 40 λεπτά appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα