Γ. Δραγασάκης: Διεθνές διαμετακομιστικό κέντρο και ναυτιλιακή δύναμη η Ελλάδα

Στόχος είναι να κατασταθεί η Ελλάδα παγκόσμιος επενδυτικός προορισμός, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομίας Γιάννη Δραγασάκη.

Μιλώντας στο Επιχειρηματικό Φόρουμ Ελλάδας – Ινδίας, που διοργανώνει η πρεσβεία της Ινδίας στην Ελλάδα σε συνεργασία με το Enterprise Greece, ο ίδιος πρόσθεσε ότι «εργαζόμαστε όχι μόνο για τη δική

μας πρόοδο, αλλά και για εκείνη των άλλων λαών της περιοχής μας.

Προϋπόθεση της κοινής και αμοιβαία επωφελούς προόδου είναι η Βαλκανική Συνανάπτυξη, επενδύοντας λοιπόν στην Ελλάδα, επενδύετε σε όλα τα Βαλκάνια».

Ο κ. Δραγασάκης ανέφερε ότι η κρίση στην Ελλάδα ήταν οδυνηρή και το «μάθημα» σκληρό, αλλά μέσα από μεγάλους μετασχηματισμούς στην οικονομία και το κράτος, εδραιώνουμε μια οικονομία ανοιχτή στις επενδύσεις, που ενθαρρύνει την καινοτομία και την εξωστρέφεια.

Υπογράμμισε ότι οι πολιτιστικοί δεσμοί Ελλάδας – Ινδίας είναι ιστορικοί, οι πολιτικές σχέσεις άριστες, οι οικονομικές προοπτικές πολλά υποσχόμενες και οι δυνατότητες οικονομικής συνεργασίες είναι σημαντικές και διευρυνόμενες, καθώς όπως είπε «η Ελλάδα αποτελεί φυσική πύλη προς την Ευρώπη, διεθνές διαμετακομιστικό κέντρο, ενεργειακό κόμβο, τουριστικό προορισμό, ναυτιλιακή δύναμη και έχει υψηλά καταρτισμένο προσωπικό».

The post Γ. Δραγασάκης: Διεθνές διαμετακομιστικό κέντρο και ναυτιλιακή δύναμη η Ελλάδα appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα