Επένδυση 130 εκατ. δολ. σε πλατφόρμα logistics στο λιμάνι της Τζέντα από την CMA CGM

Στην κατασκευή μιας ενοποιημένης πλατφόρμας logistics, στο λιμάνι της Τζέντα, προχωρούν ο ναυτιλιακός κολοσσός CMA CGM και η Αρχή Λιμένων της Σαουδικής Αραβίας (Mawani).

Η εγκατάσταση, που θα περιλαμβάνει εξειδικευμένους αποθηκευτικούς χώρους εμπορευματοκιβωτίων και αποθηκών γενικότερα, θα δημιουργηθεί σε έκταση 130.000 τ.μ., την οποία θα μισθώσει η λιμενική διοίκηση.

Η CMA CGM

INLAND SERVICES (CCIS), που ασχολείται με την ανάπτυξη inland λύσεων μεταφορών, και η CEVA θα συνεργαστούν για εν λόγω project αξίας 130 εκατ. δολ. για ένα διάστημα 20 ετών.

Η συμφωνία θα δημιουργήσει πάνω από 150 άμεσες θέσεις εργασίας και εκατοντάδες έμμεσες στον τομέα των logistics. Θα παρέχει έναν αξιόπιστο hub εφοδιαστικής σε μια από τις πιο πολυσύχναστες εμπορικές διαδρομές που θα χρησιμεύσει ως βασικό μέρος του παγκόσμιου θαλάσσιου εμπορίου που συνδέει τη Σαουδική Αραβία με τον υπόλοιπο κόσμο.

Οι δύο θυγατρικές της CMA CGM θα προσφέρουν εξειδικευμένες λύσεις εφοδιαστικής, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας, ελεγχόμενης θερμοκρασίας, αποθήκευσης και multimodal λύσεων μεταφοράς για να καλύψουν όλες τις ανάγκες πελατών.

Να σημειωθεί ότι, το λιμάνι της Τζέντα αποτελεί σημαντικό εισαγωγικό και εξαγωγικό προορισμό της Σ. Αραβίας, λαμβάνοντας το 75% του συνολικού εισερχόμενου θαλάσσιου εμπορίου και των μεταφορτώσεων της χώρας. Η ετήσια χωρητικότητά του ανέρχεται στους 130 εκατ. τόνους, ενώ διαθέτει 62 θέσεις ελλιμενισμού και 4 τερματικούς σταθμούς.

Β. Βεγιάζη

The post Επένδυση 130 εκατ. δολ. σε πλατφόρμα logistics στο λιμάνι της Τζέντα από την CMA CGM appeared first on Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα