Δήλωση Φ. Καπερώνη, μέλος ΔΣ της ΕΕΕΚΕ, σχετικά με τα πρόσφατα γεγονότα στην εναέρια κυκλοφορία στην Ευρώπη

Την ακόλουθη δήλωση έκανε ο Φοίβος Καπερώνης, μέλος ΔΣ της ΕΕΕΚΕ, εκλεγμένος με την Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση, σχετικά με τα πρόσφατα γεγονότα στην εναέρια κυκλοφορία.

“Οι πρόσφατες πτώσεις συστημάτων εναέριας κυκλοφορίας στο ΗΒ και στην Ιταλία αναδεικνύουν για ακόμη μια φορά τις συνέπειες του κέρδους ως κριτήριο για την ανάπτυξη των Μεταφορών.

Τα συστήματα αεροναυτιλίας των πολυδιαφημισμένων από την ΕΕ ιδιωτικοποιημενων παρόχων υπηρεσιών αεροναυτιλίας ΝΑΤS και ΕΝΑV του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιταλίας αντίστοιχα, που ως ΝΠΙΔ

λειτουργούν με κριτήριο τη μεγιστοποίηση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων στις αεροπορικές μεταφορές, αποδείχθηκαν ευάλωτα και αναξιόπιστα.

Αντίστοιχα προβλήματα, έλλειψη προσωπικού, “πτώσεις” και συνεχόμενη κακή λειτουργία συστημάτων αντιμετωπίζει η εναέρια κυκλοφορία όπου οι αεροπορικές εταιρείες-χρήστες των υπηρεσιών Αεροναυτιλίας έχουν επιβάλει τη μείωση του κόστους του ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας με σχετική μείωση των τελών, όπως στην Ελλάδα.

Η πορεία διάλυσης και απαξίωσης της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας περνάει αναπόφευκτα μέσα από την υποβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών, ακόμα και της ασφάλειας επιβατών και πληρωμάτων, με στόχο την εξυπηρέτηση των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων στις αερομεταφορές.

Οι εργαζόμενοι να αντισταθούμε στην απαξίωση και διάλυση της ΥΠΑ και να αποτρέψουμε την ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων και της Αεροναυτιλίας, που συνεπάγονται αυξημένο κίνδυνο για την ασφάλεια των πτήσεων και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας”, αναφέρει.

Το άρθρο Δήλωση Φ. Καπερώνη, μέλος ΔΣ της ΕΕΕΚΕ, σχετικά με τα πρόσφατα γεγονότα στην εναέρια κυκλοφορία στην Ευρώπη εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
dilosi-f-kaperoni-melos-ds-tis-eeeke-schetika-me-ta-prosfata-gegonota-stin-enaeria-kykloforia-stin-evropi.htm
Τυχαία Θέματα