Συνεχίζει να επενδύει στα πράσινα logistics η DB Schenker

Δεσμευμένη στη φιλοδοξία της για μείωση των εκπομπών ρύπων, η DB Schenker ανακοίνωσε ότι επενδύει στην ηλεκτρική τεχνολογία και αποκτά 53 Renault Trucks E-Tech D για τις δραστηριότητές της στη Γαλλία.

Επιμέλεια: Β. Βεγιάζη

Ο Frédéric Vallet, Διευθύνων Σύμβουλος της Schenker France, δήλωσε: «Έχουμε τη φιλοδοξία να είμαστε ο παγκόσμιος ηγέτης στα πράσινα logistics.

Τα

ηλεκτρικά φορτηγά αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του χαρτοφυλακίου οχημάτων μας. Διασφαλίζουμε ότι το μερίδιό τους αυξάνεται συνεχώς.

Η υλοποίηση των νέων οχημάτων Renault Trucks θα είναι ένα ακόμη βήμα προς την επίτευξη αυτών των φιλόδοξων στόχων».

Τα οχήματα θα φτάσουν στα κέντρα αποστολών από τον Σεπτέμβριο του 2023. Η εγκατάσταση έχει ήδη ξεκινήσει σε 19 μητροπολιτικά πρακτορεία με την εγκατάσταση υποδομής ηλεκτρικής φόρτισης και θα ολοκληρωθεί έως τον Μάρτιο του 2024.

Ανάλογα με τις ανάγκες των υποκαταστημάτων, τα οχήματα αυτά θα εξασφαλίσουν αστικές, προαστιακές ή περιφερειακά δρομολόγια, με μέση απόσταση από 150 έως 200 χιλιόμετρα την ημέρα.

Με αυτή την αγορά, η Schenker France επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της για απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές του στόλου οχημάτων της.

Στόχος της είναι να μειώσει τις εκπομπές CO2e σε απόλυτες τιμές κατά 50% για την οδική δραστηριότητα το 2030 σε σύγκριση με το 2021.

Το άρθρο Συνεχίζει να επενδύει στα πράσινα logistics η DB Schenker εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
synechizei-na-ependyei-sta-prasina-logistics-i-db-schenker.htm
Τυχαία Θέματα