Άνοδος 21% στις ταξινομήσεις νέων οχημάτων τον Αύγουστο στην ΕΕ, τα ηλεκτροκίνητα – για πρώτη φορά – μερίδιο αγοράς 20%

Τον Αύγουστο του 2023, η αγορά αυτοκινήτου της ΕΕ αναπτύχθηκε κατά 21%, φτάνοντας τις 787.626 μονάδες, σημειώνοντας τον δέκατο τρίτο συνεχόμενο μήνα ανόδου, σύμφωνα με την ACEA. 

Παρά το γεγονός ότι ο Αύγουστος είναι συνήθως ο μικρότερος μήνας για τις πωλήσεις αυτοκινήτων, η διψήφια άνοδος δείχνει ότι η αγορά της ΕΕ ανακάμπτει από τις ελλείψεις εξαρτημάτων του περασμένου έτους.

Διψήφια άνοδος σημειώθηκε στις περισσότερες αγορές,

συμπεριλαμβανομένων των τριών μεγαλύτερων: της Γερμανίας (+37,3%), της Γαλλίας (+24,3%) και της Ιταλίας (+11,9%), ενώ η Ελλάδα σημείωσε άνοδο 19,8%.

Από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο του 2023, οι ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων στην ΕΕ αυξήθηκαν σημαντικά (+17,9%), φτάνοντας συνολικά τις 7,1 εκατομμύρια μονάδες.

Οι περισσότερες αγορές παρουσίασαν διψήφια ποσοστιαία άνοδο σε αυτό το οκτάμηνο, συμπεριλαμβανομένων των τεσσάρων μεγαλύτερων: της Ισπανίας (+20,5%), Ιταλία (+20,2%), Γαλλία (+16,6%) και Γερμανία (+16,5%).

Εγγραφές νέων αυτοκινήτων ανά πηγή

Τον Αύγουστο, το μερίδιο αγοράς των ηλεκτρικών αυτοκινήτων με μπαταρία ξεπέρασε το 20% για πρώτη φορά (από 11,6% τον Αύγουστο πέρυσι), ξεπερνώντας το ντίζελ για δεύτερη φορά φέτος και έγινε η τρίτη πιο δημοφιλής επιλογή για τους αγοραστές νέων αυτοκινήτων.

Τα υβριδικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα κατείχαν τη θέση τους ως η δεύτερη επιλογή των αγοραστών, με μερίδιο αγοράς 24%, ενώ τα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα εξακολουθούν να είναι η πιο δημοφιλής επιλογή, το μερίδιο αγοράς μειώθηκε από 38,7% τον Αύγουστο πέρυσι, σε 32,7%.

Το άρθρο Άνοδος 21% στις ταξινομήσεις νέων οχημάτων τον Αύγουστο στην ΕΕ, τα ηλεκτροκίνητα – για πρώτη φορά – μερίδιο αγοράς 20% εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
anodos-21-stis-taxinomiseis-neon-ochimaton-ton-avgousto-stin-ee-ta-ilektrokinita--gia-proti-fora--meridio-agoras-20.htm
Τυχαία Θέματα
Άνοδος 21, Αύγουστο,anodos 21, avgousto