Ανακοίνωση Σωματείου Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ για την επίθεση σε βάρος συναδέλφου τους

Ανακοίνωση εξέδωσε το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ με θέμα «Αποτρόπαιη, βίαιη, επίθεση σε βάρος συναδέλφου μας, εργαζόμενου της ΣΤΑ.ΣΥ, στο σταθμό της Ομόνοιας», ζητώντας την υιοθέτηση περαιτέρω μέτρων προστασίας.

Η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ

Την Τετάρτη 13/1 ένας συνάδελφός μας, σταθμάρχης, στο σταθμό της Ομόνοιας δέχτηκε απρόκλητη, βίαιη επίθεση από αγνώστους, με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του.

Το Σωματείο μας  εκφράζει την έντονη αγανάκτηση και την πικρία όλων των συναδέλφων για αυτή τη βάναυση επίθεση σε βάρος ενός εργαζόμενου ενώ στον ίδιο ευχόμαστε ταχεία

ανάρρωση.

Πρέπει, επιτέλους, όλοι να καταλάβουν ότι η στοχοποίηση των εργαζόμενων, με πρακτικές βίας, δεν έχουν καμία λογική ούτε και έρεισμα και σε καμία περίπτωση δεν δίνουν διέξοδο σε προβλήματα.

Αντίθετα, οι απειλές, οι ύβρεις και οι επιθέσεις στο προσωπικό της ΣΤΑ.ΣΥ, που καθημερινά προσπαθεί να εκτελεί συγκοινωνιακό έργο, κάτω από αντίξοες συνθήκες, με ασφάλεια για τους επιβάτες, συνιστούν πράξεις, οι οποίες στρέφονται τελικά σε βάρος του κοινωνικού συνόλου.

Από την πλευρά μας έχουμε επισημάνει, πολλές φορές, προς όλες τις Διοικήσεις, αυτούς τους κινδύνους ζητώντας τη λήψη μέτρων. Ωστόσο, δυστυχώς δεν έχει, μέχρι τώρα, ληφθεί κανένα μέτρο αποτροπής τέτοιων επεισοδίων εντός των σταθμών και προστασίας των εργαζόμενων κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Όμως, η ανοχή έχει και τα όριά της.

Καλούμε τη Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να εκλείψουν τα αιματηρά περιστατικά βίας εντός του δικτύου της, που θέτουν σε κίνδυνο τους εργαζόμενους αλλά και τους επιβάτες.

The post Ανακοίνωση Σωματείου Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ για την επίθεση σε βάρος συναδέλφου τους appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα