Ακολουθώντας τα χνάρια της Stellantis, η Volvo αποχωρεί από την ACEA στα τέλη του 2022

Η Volvo Cars γνωστοποίησε την αποχώρησή της από την Ένωση Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτου (ACEA) ως τα τέλη του 2022, αφήνοντας αιχμές για την έλλειψη κοινών στόχων στο θέμα των κλιματικών στόχων.

Σε ανακοίνωσή της, η αυτοκινητοβιομηχανία αναφέρει τα εξής: «Η Volvo Cars θα αποχωρήσει από την Ένωση Ευρωπαίων Κατασκευαστών

Αυτοκινήτου (ACEA) στα τέλη του 2022. Επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε την ACEA για τις προσπάθειες και τη συνεργασία της όλα αυτά τα χρόνια.

Κατόπιν ώριμης σκέψης, καταλήξαμε στο συμπέρασμα πως η στρατηγική βιωσιμότητας και οι φιλοδοξίες της Volvo Cars δεν ευθυγραμμίζονται πλήρως με τις θέσεις και τον τρόπο διεξαγωγής των προσπαθειών της ACEA σε αυτό το στάδιο. Ως εκ τούτου, πιστεύουμε πως είναι καλύτερο να ακολουθήσουμε διαφορετική πορεία επί του παρόντος.

Αυτό που κάνουμε ως τομέας θα παίξει σημαντικό ρόλο στον περιορισμό της κλιματικής αλλαγής. Στην Volvo Cars, πιστεύουμε πως όλοι πρέπει ανταποκριθούμε στην πρόκληση. Διαθέτουμε ένα από τα πλέον φιλόδοξα σχέδια στον κλάδο, αλλά δεν μπορούμε να πραγματοποιήσουμε μόνοι μας την μετάβαση σε μηδενικές εκπομπές.

Προτρέπουμε και τις άλλες εταιρείες να πράξουν τα δέοντα. Όποια το τολμήσει θα βρει ισχυρό σύμμαχο στη Volvo Cars.

Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, για ένα ασφαλέστερο αύριο».

Υπενθυμίζεται ότι, η Volvo Cars είναι η δεύτερη ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία μετά την Stellantis που δηλώνει την πρόθεσή της να αποχωρήσει από την ACEA.

The post Ακολουθώντας τα χνάρια της Stellantis, η Volvo αποχωρεί από την ACEA στα τέλη του 2022 appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα