Αύξηση μισθών 5% ζητούν οι ναυτεργάτες της ΠΝΟ, 1% αντιπροτείνουν οι ακτοπλόοι. Υπέρ της αύξησης το υπουργείο Ναυτιλίας

Στην αυριανή εκτελεστική επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας πρόκειται να διαφανεί εάν θα πραγματοποιηθεί η 24ωρη απεργία της Ομοσπονδίας που είναι προγραμματισμένη για τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου.

Η ΠΝΟ έχει ζητήσει, μεταξύ άλλων, αυξήσεις 5% στη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας του 2018, με τους ακτοπλόους να αντιπροτείνουν 1%, με το επιχείρημα ότι τα τελευταία 8 χρόνια οι ναυτικοί δεν έχουν υποστεί καμία μείωση, όπως συνέβη σε άλλους κλάδους.

Στην

αυριανή κρίσιμη εκτελεστική επιτροπή της ΠΝΟ αναμένεται να συμμετάσχει και ο πρόεδρος των ακτοπλόων (ΣΕΕΝ) Μιχάλης Σακέλλης.

Σύμφωνα με τον ΣΕΕΝ, εάν πραγματοποιηθεί η απεργία θα εγκλωβιστούν 180.000 επιβάτες, 50.000 ΙΧ οχήματα και 3.000 φορτηγά.

Σήμερα διεξήχθη στο υπουργείο Ναυτιλίας συνάντηση μεταξύ του υπουργού Παναγιώτη Κουρουμπλή και εκπροσώπων του ΣΕΕΝ και της ΠΝΟ, με τον υπουργό Ναυτιλίας να τάσσεται υπέρ της αύξησης των μισθολογικών αποδοχών των ναυτικών.

Ως επιχειρήματα, ο υπουργός Ναυτιλίας παρέθεσε την άνοδο της τουριστικής και ακτοπλοϊκής κίνησης, τα οφέλη από την εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου στην ακτοπλοΐα και το γενικότερο θετικό κλίμα που διαμορφώνεται στην ενίσχυση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Φ. Φωτ.

The post Αύξηση μισθών 5% ζητούν οι ναυτεργάτες της ΠΝΟ, 1% αντιπροτείνουν οι ακτοπλόοι. Υπέρ της αύξησης το υπουργείο Ναυτιλίας appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα