Nέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA) ο πρόεδρος του Δ.Σ. της BMW

Ο Oliver Zipse, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του BMW Group θα αποτελέσει το νέο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA) το επόμενο έτος.

Ο κ. Zipse διορίστηκε πρόεδρος της Ένωσης κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της, αποτελούμενο από τους διευθύνοντες συμβούλους των κατασκευαστών αυτοκινήτων, φορτηγών και λεωφορείων της Ευρώπης.

Από τον Ιανουάριο, θα αναλάβει την προεδρία της ACEA από τον Michael Manley, CEO

της Fiat Chrysler Automobiles (FCA).

«Το 2021 θα είναι καθοριστικό έτος για την αυτοκινητοβιομηχανία της ΕΕ κατά τη μετάβαση στη βιώσιμη κινητικότητα», δήλωσε ο κ. Zipse.

«Αυτή η φιλοδοξία έρχεται στο πλαίσιο της πανδημίας COVID-19, η οποία έχει πλήξει την παγκόσμια οικονομία και τον τομέα μας σκληρά.

Ωστόσο, είμαστε πεπεισμένοι για την ανάγκη να ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε διάφορες βιομηχανίες και με πολιτικούς ηγέτες για να επιτύχουμε τον αντίκτυπο στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Όλα τα εμπλεκόμενα μέρη πρέπει να συμβάλουν σε αυτόν τον πρωταρχικό στόχο της μείωσης των εκπομπών.

Ένα επείγον καθήκον είναι η ανάπτυξη υποδομών φόρτισης σε ολόκληρη την ΕΕ για τη διασφάλιση της καθημερινής χρήσης των ηλεκτρικών οχημάτων για πελάτες σε όλα τα κράτη μέλη.

Επιπλέον, πρέπει να αξιοποιήσουμε τις τελευταίες καινοτομίες σε όλο το φάσμα των τεχνολογιών μετάδοσης για να ικανοποιήσουμε τις απαιτήσεις όλων των πελατών».

Ο Πρόεδρος της ACEA εκλέγεται για ένα έτος, η οποία μπορεί να ανανεωθεί μία φορά.

The post Nέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA) ο πρόεδρος του Δ.Σ. της BMW appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα