Hapag-Lloyd: Αποχωρεί από την συμμαχία “THE Alliance”, δημιουργεί με την Maersk την “Gemini Cooperation”

Νέα δεδομένα στην αγορά θαλάσσιων μεταφορών εμπορευματοκιβωτίων -χωρίς αυτή να σχετίζεται με την κρίση στη Ερυθρά Θάλασσα- φέρνει η αποχώρηση της Hapag-Lloyd από την συμμαχία “THE Alliance” και η δημιουργία μακροπρόθεσμης επιχειρησιακής συνεργασίας με τη Maersk.

Επιμέλεια: Β. Βεγιάζη

Όπως ανακοινώθηκε, χτες, η γερμανική Hapag-Lloyd και η δανέζικη Maersk υπέγραψαν συμφωνία για μια

νέα μακροπρόθεσμη επιχειρησιακή συνεργασία που θα φέρει το όνομα “Gemini Cooperation” και η οποία θα ξεκινήσει τον Φεβρουάριο του 2025.

Ως εκ τούτου, η Hapag-Lloyd τερματίζει τη συμμετοχή της στη συμμαχία “THE Alliance” στα τέλη του Γενάρη.

Κάλυψη των κύριων γραμμών Ανατολής – Δύσης

Η «Gemini Cooperation» θα καλύπτει επτά παγκόσμιες εμπορικές γραμμές, προσφέροντας 26 βασικές υπηρεσίες. Το δίκτυο θα επικεντρώνεται σε 12 βασικά λιμάνια (10 ιδιόκτητα ή/και ελεγχόμενα terminals και δύο σε Σιγκαπούρη και Καρθαγένη).

Επιπλέον, θα εκτελεί 32 αποκλειστικές περιφερειακές υπηρεσίες μεταφοράς προς/από αυτούς τους βασικούς λιμενικούς κόμβους για να εξασφαλιστούν οι απρόσκοπτες συνδέσεις με μεγάλα λιμάνια.

Ο στόλος της νέας συμμαχίας θα αποτελείται από περίπου 290 “πράσινα” πλοία συνολικής χωρητικότητας 3,4 εκατ. TEU. Η Maersk τοποθετεί το 60% αυτού και η Hapag-Lloyd το υπόλοιπο 40%.

Το μήνυμα του CEO της Hapag-Lloyd

Αναφερόμενος στην αποχώρηση από την “THE Alliance”, ο Rolf Habben Jansen, CEO της Hapag-Lloyd, σχολίασε «Επιτρέψτε μου να είμαι πολύ διαφανής εδώ, αυτή δεν είναι μια απόφαση κατά της “THE Alliance”, η οποία ήταν μια μακροχρόνια, αξιόπιστη και επιτυχημένη συνεργασία για εμάς. Είναι ένα επόμενο βήμα για να δημιουργήσουμε κάτι νέο που πιστεύουμε ότι θα μας επιτρέψει να δημιουργήσουμε ακόμη μεγαλύτερη αξία για τους πελάτες μας, συνδυάζοντας την εξυπηρέτηση πελατών της Hapag-Lloyd με πολύ υψηλότερη λειτουργική ποιότητα σε ένα ισχυρό και ανθεκτικό δίκτυο.

Αυτό δεν αντιπροσωπεύει αλλαγή στρατηγικής κατεύθυνσης για τη Hapag-Lloyd. Παραμένουμε πλήρως εστιασμένοι στη ναυτιλία και στις στενά συνδεδεμένες λιμενικές δραστηριότητες. Δεν έχουμε καμία πρόθεση να γίνουμε ολοκληρωμένος πάροχος logistics. Πιστεύουμε, ωστόσο, ότι με τη Maersk βρήκαμε έναν εταίρο που μοιράζεται το πάθος μας για ποιότητα και βιωσιμότητα».

Το άρθρο Hapag-Lloyd: Αποχωρεί από την συμμαχία “THE Alliance”, δημιουργεί με την Maersk την “Gemini Cooperation” εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
hapag-lloyd-apochorei-apo-tin-symmachia-the-alliance-dimiourgei-me-tin-maersk-tin-gemini-cooperation.htm
Τυχαία Θέματα
Hapag-Lloyd, Αποχωρεί, “THE Alliance”, Maersk, “Gemini Cooperation”,Hapag-Lloyd, apochorei, “THE Alliance”, Maersk, “Gemini Cooperation”