Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι αγρότες της Θεσσαλίας – Μπλόκα από τις 24/1/2024

Οι αγρότες της Θεσσαλίας αποφάσισαν, κατά την πανθεσσαλική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στον Παλαμά Καρδίτσας, να κλιμακώσουν τις δράσεις τους βγάζοντας τα τρακτέρ στην εθνική οδό, την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου.

Αποφασίστηκε, επίσης, να βγουν τις επόμενες μέρες επιπλέον τρακτέρ στις πλατείες των χωριών όλης της περιοχής και ταυτόχρονα να οργανωθούν επαρχιακές συσκέψεις.

Δεν έχει γίνει ακόμα ξεκάθαρο αν θα γίνει μια πανθεσσαλική αγωνιστική προσπάθεια με κοινό μπλόκο στη Νίκαια ή αν θα προχωρήσουν σε κατά τόπους

κινητοποιήσεις στη Θεσσαλία, με στήσιμο μπλόκου σε κάθε νομό. Η τελική απόφαση καθώς και το οργανωτικό πλαίσιο θα οριστεί την προσεχή Κυριακή ή τη Δευτέρα, με βάση τη διάθεση και τις δυνατότητες (μετά τις πλημμύρες) των αγροτών σε κάθε νομό.

Επίσης, πρόταση της ΕΟΑΣΚ κατέθεσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Κώστας Τζέλλας, ο οποίος τόνισε "πως όποια κι αν είναι η τελική απόφαση, οι αγρότες ενωμένοι θα πρέπει να βγουν μαζικά στο δρόμο διεκδικώντας λύσεις, διεκδικώντας να μείνουν στα χωράφια και στον τόπο τους. Πρόσθεσε ότι όλα αυτά τα χρόνια έχει αποδειχθεί πως μέσα από τους αγώνες οι αγρότες έχουν κερδίσει και έχουν βάλει φρένο στις πολιτικές που στρέφονται εναντίον τους".

Στη σύσκεψη τοποθετήθηκαν εκπρόσωποι των αγροτικών συλλόγων από τη Λάρισα, τη Μαγνησία και τα Τρίκαλα, με την πλειοψηφία πάντως να προτείνει το κοινό μπλόκο στη Νίκαια.

Πηγή: thessaliatv.gr

Keywords
Αναζητήσεις
klimakosi-ton-kinitopoiiseon-apofasisan-oi-agrotes-tis-thessalias--bloka-apo-tis-2412024.htm
Τυχαία Θέματα