H παρουσία 3 υπουργών στο car terminal του ΟΛΠ και οι αναφορές στη YUTONG

Παραβρεθήκαμε στη (λαμπερή) τελετή των εγκαινίων της επέκτασης του car terminal του ΟΛΠ, από την οποία, ξεχωρίσαμε τα κάτωθι.

Σε αυτήν συμμετείχαν 3 υπουργοί: Όπως ήταν φυσικό, ο υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Στυλιανίδης, αλλά και οι υπουργοί Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης

και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας.

Στα εγκαίνια της επέκτασης του car terminal του ΟΛΠ… pic.twitter.com/Jt9llAkiWV

— metaforespress (@metaforespress) February 6, 2024

Ο υπουργός Οικονομικών έκανε μία σύντομη αναδρομή της ιδιωτικοποίησης / παραχώρησης του ΟΛΠ, υποστηρίζοντας ότι απέδωσε και αποδίδει καρπούς.

Μάλιστα, τόνισε ότι η οικονομική αξία του ΟΛΠ εκτιμάται στο 1,56% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος της χώρας, με τον ΟΛΠ να αναρριχάται στην 4η θέση της Ευρώπης στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων και στην 3η θέση στην κρουαζιέρα.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών αναφέρθηκε στην τροποποιημένη σύμβαση παραχώρησης, η οποία υπογράφτηκε, όταν ήταν υπουργός Οικονομικών και η οποία, όπως υποστήριξε, εξασφάλισε τη συνέχιση των επενδύσεων του ΟΛΠ.

Αξιοσημείωτο ενδιαφέρον συγκέντρωσε η τοποθέτηση του πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα, Σιάο Τζουντσένγκ, ο οποίος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στα πλεονεκτήματα της επέκτασης του car terminal.

Ωστόσο, δεν έμεινε εκεί: Παρουσίασε την πορεία ανάπτυξης των κινεζικών εξαγωγών, αλλά και τις εξελίξεις σε επιμέρους κλάδους της παγκόσμιας οικονομίας, όπως η ενέργεια και η ηλεκτροκίνηση.

Μάλιστα, ο Κινέζος πρέσβης στάθηκε στην προμήθεια, από το υπουργείο Μεταφορών, των 250 ηλεκτρικών λεωφορείων της YUTONG, τονίζοντας ότι η Κίνα θα πρωταγωνιστήσει στον συγκεκριμένο τομέα.

Στην τελετή παραβρέθηκε και ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης. Τον ρωτήσαμε για την υπογειοποίηση του ΗΣΑΠ / ηλεκτρικού στον Πειραιά.

Μας είπε ότι συνιστά πάγιο αίτημα της δημοτικής αρχής, ωστόσο αποτελεί αρμοδιότητα του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, το οποίο καλείται να λάβει και τις “δύσκολες” αποφάσεις, σχετικά με την προτεραιότητα και τη χρηματοδότηση των έργων.

Το άρθρο H παρουσία 3 υπουργών στο car terminal του ΟΛΠ και οι αναφορές στη YUTONG εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
h-parousia-3-ypourgon-sto-car-terminal-tou-olp-kai-oi-anafores-sti-yutong.htm
Τυχαία Θέματα