Κομισιόν: Προειδοποιεί Δανία, Πορτογαλία για την Οδηγία με τον χρόνο εργασίας στις εσωτερικές πλωτές μεταφορές

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να κινήσει δύο διαδικασίες επί παραβάσει με την αποστολή προειδοποιητικής επιστολής στη Δανία [INFR(2023)2175] και στην Πορτογαλία [INFR(2023)2174], επειδή δεν μετέφεραν στο εθνικό τους δίκαιο την οδηγία για τον χρόνο εργασίας στον τομέα των εσωτερικών πλωτών μεταφορών (οδηγία 2014/112/ΕΕ).

Τον Νοέμβριο του 2023 η Κομισιόν απέστειλε επίσης προειδοποιητικές επιστολές στην Ελλάδα, την Κύπρο

και τη Μάλτα, επειδή δεν κοινοποίησαν τα μέτρα για την ενσωμάτωση της οδηγίας στο εθνικό δίκαιο.

Οι κανόνες αυτοί εφαρμόζουν συμφωνία των κοινωνικών εταίρων που ρυθμίζει ορισμένες πτυχές του χρόνου εργασίας των προσώπων που απασχολούνται σε πλοία στον τομέα των εσωτερικών πλωτών μεταφορών.

Ειδικότερα, η συμφωνία ρυθμίζει τη διάρκεια του ημερήσιου και εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας, τις περιόδους ανάπαυσης, τα διαλείμματα, τον μέγιστο χρόνο εργασίας κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς και την ετήσια άδεια.

Η Δανία και η Πορτογαλία δεν κοινοποίησαν στην Επιτροπή μέτρα για τη μεταφορά των εν λόγω κανόνων.

Για τον λόγο αυτό, η Επιτροπή αποστέλλει προειδοποιητική επιστολή στη Δανία και στην Πορτογαλία, οι οποίες έχουν πλέον προθεσμία 2 μηνών για να απαντήσουν και να αντιμετωπίσουν τις ελλείψεις που επισημάνθηκαν από την Επιτροπή.

Η Επιτροπή, εάν δεν λάβει ικανοποιητική απάντηση, μπορεί να αποφασίσει να αποστείλει αιτιολογημένη γνώμη.

Το άρθρο Κομισιόν: Προειδοποιεί Δανία, Πορτογαλία για την Οδηγία με τον χρόνο εργασίας στις εσωτερικές πλωτές μεταφορές εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
komision-proeidopoiei-dania-portogalia-gia-tin-odigia-me-ton-chrono-ergasias-stis-esoterikes-plotes-metafores.htm
Τυχαία Θέματα