H Boeing θα πληρώσει αποζημίωση 2,5 δισ. δολ. για τα δυστυχήματα των 737 Max

Η Boeing θα πληρώσει 2,5 δις δολάρια για να διευθετήσει την έρευνα του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και να παραδεχτεί ότι οι υπάλληλοι παραπλάνησαν τις ρυθμιστικές αρχές σχετικά με την ασφάλεια του αεροσκάφους 737 Max,

το οποίο προκάλεσε δύο θανατηφόρα ατυχήματα.

Η κυβέρνηση και η εταιρεία δήλωσαν την Πέμπτη ότι ο διακανονισμός περιλαμβάνει χρήματα για τις οικογένειες των θυμάτων, τους πελάτες των αεροπορικών εταιρειών και πρόστιμο.

Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι οι υπάλληλοι της Boeing έδωσαν παραπλανητικές δηλώσεις και μισές αλήθειες σχετικά με θέματα ασφάλειας του αεροπλάνου στην Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας και στη συνέχεια κάλυψαν τις ενέργειές τους.

«Οι υπάλληλοι της Boeing επέλεξαν την πορεία του κέρδους έναντι της ειλικρίνειας», δήλωσε ο David Burns, αναπληρωτής γενικός εισαγγελέας για το ποινικό τμήμα του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Η Boeing κατηγόρησε δύο πρώην πιλότους που βοήθησαν να προσδιορίσουν πόση εκπαίδευση χρειαζόταν για το Max.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος David Calhoun δήλωσε ότι η συμπεριφορά τους δεν αντικατοπτρίζει τους υπαλλήλους της Boeing ως σύνολο ή τον χαρακτήρα της εταιρείας.

«Αυτή είναι μια ουσιαστική διευθέτηση ενός πολύ σοβαρού ζητήματος και πιστεύω ακράδαντα ότι η υπαγωγή σε αυτό το ψήφισμα είναι το σωστό για εμάς – ένα βήμα που αναγνωρίζει κατάλληλα πώς δοκιμάσαμε τις αξίες και τις προσδοκίες μας», δήλωσε ο Calhoun, σε σημείωμα στους υπαλλήλους.

The post H Boeing θα πληρώσει αποζημίωση 2,5 δισ. δολ. για τα δυστυχήματα των 737 Max appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα