Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση του Βελγίου αύξησε τον προϋπολογισμό για τους σιδηρόδρομους

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση του Βελγίου αύξησε τον προϋπολογισμό των σιδηροδρόμων για το 2021 κατά 75 εκατ. ευρώ για την παροχή πρόσθετης χρηματοδότησης στον διαχειριστή υποδομής Infrabel για επενδύσεις σε υποδομές, με αποτέλεσμα ο συνολικός προϋπολογισμός να ανέλθει στα 894,2 εκατ. ευρώ.

Τα επιπλέον κεφάλαια θα μοιραστούν μεταξύ της πολιτείας της Φλάνδρας (41,4 εκατ. ευρώ), της πολιτείας της Βαλλονίας (27,6 εκατ. ευρώ) και της περιφέρειας των Βρυξελλών (6 εκατ. ευρώ).

Στη

Φλάνδρα, τα κεφάλαια θα υποστηρίξουν τον εκσυγχρονισμό των γραμμών Βρυξελλών – Oostende και De Pinte – Ronse, καθώς και βελτιώσεις στη προσβασιμότητα σταθμών.

Στη Βαλονία, τα κεφάλαια θα υποστηρίξουν την ελαχιστοποίηση καθυστερήσεων μεταξύ Bomal και Marloie και μεταξύ Cuesmes και Quévy.

Ορισμένοι προσωρινοί περιορισμοί ταχύτητας θα αρθούν επίσης μεταξύ Gravenbrakel και Soignies, Jambes και Lustin, Jemeppe-sur-Sambre και Gembloux και Paliseul – Bertrix – Florenville.

Στις Βρυξέλλες, τα σημεία που θα ανανεωθούν είναι στον σταθμό Brussels South, μαζί με την πίστα και τις γέφυρες στη γραμμή 28.

Επιπλέον χρήματα θα δαπανηθούν για την αναβάθμιση των σιδηροδρομικών υποδομών στα λιμάνια της Αμβέρσας και της Γάνδης.

The post Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση του Βελγίου αύξησε τον προϋπολογισμό για τους σιδηρόδρομους appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα