33 εκατομμύρια λίτρα βιώσιμων αεροπορικών καυσίμων (SAF) απέκτησε η DHL

Ένα ακόμη βήμα προς τις βιώσιμες αεροπορικές εμπορευματικές μεταφορές για την DHL, η οποία προχώρησε στην απόκτηση 33 εκατομμυρίων λίτρων βιώσιμων αεροπορικών καυσίμων (SAF) από την Air France KLM Martinair Cargo.

Αναλυτικότερα, η DHL Global Forwarding συνήψε 3ετή συμφωνία με την Air France

KLM Martinair Cargo (AFKLMP) για την αγορά 33 εκατομμυρίων λίτρων βιώσιμων αεροπορικών καυσίμων (SAF).

Η εν λόγω πρωτοβουλία, σύμφωνα με τον γερμανικό κολοσσό, αποτελεί μέρος του Οδικού Χάρτη Αειφορίας του ομίλου Deutsche Post DHL, ο οποίος στοχεύει να δαπανήσει 7 δισ. ευρώ σε “πράσινες τεχνολογίες” ως το 2030 και να εκμηδενίσει όλες τις ανθρακούχες εκπομπές που σχετίζονται με τα logistics ως το 2050.

Η συνεργασία λειτουργεί προσθετικά με τις προσπάθειες της DHL να στραφεί προς τις βιώσιμες μεταφορές, αναγνωρίζοντας τον ζωτικό ρόλο των SAF στην απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές των αεροπορικών εμπορευματικών μεταφορών από τις εκπομπές άνθρακα.

Εκτιμάται ότι, θα εξοικονομηθούν πάνω από 80.000 τόνοι εκπομπών CO2 με την ανάμειξη των SAF με τα συμβατικά αεροπορικά καύσιμα στις πτήσεις, καθώς όσο υψηλότερη είναι η αναλογία SAF, τόσο χαμηλότερες θα είναι οι εκπομπές άνθρακα.

Με αυτόν τον τρόπο, θα επιτευχθεί η πραγματική μείωση άνθρακα, ενώ και η DHL θα μπορέσει να μεταφέρει τα οφέλη αυτά στους πελάτες της, βοηθώντας τους να μειώσουν το ανθρακικό τους αποτύπωμα.

Βάσω Βεγιάζη

The post 33 εκατομμύρια λίτρα βιώσιμων αεροπορικών καυσίμων (SAF) απέκτησε η DHL appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα