23 φάκελοι υδατοδρομίων έχουν υποβληθεί, συνολικά, στην ΥΠΑ. 3 τα αδειοδοτήμενα

Είκοσι τρεις φάκελοι υδατοδρομίων έχουν υποβληθεί, προς εξέταση και αξιολόγηση, στην ΥΠΑ. Ωστόσο, σε τρεις μόλις περιπτώσεις προχώρησε η αδειοδότηση και ειδικότερα, στους λιμένες Κέρκυρας, Παξών και Πάτρα.

Εξελίξεις δρομολογούνται και σε άλλα υδατοδρόμια, καθώς οι φάκελοι αδειοδότησης για 4 επιπλέον υδατοδρόμια στους λιμένες Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου, Ίου και

Πύλου έχουν αξιολογηθεί από την ΥΠΑ, η οποία επεξεργάζεται την αποστολή σχετικής γνωμάτευσης στη Δ/νση Επιβατικών Μεταφορών του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Αναφορικά με το «Μητροπολιτικό Υδατοδρόμιο» στο Φάληρο, τον Άγιο Κόσμα ή σε κάποια άλλη εναλλακτική τοποθεσία και τη διεξαγωγή του σχετικού διαγωνισμού για την ανάδειξη φορέα για τη λειτουργία του, η ΥΠΑ σημειώνει ότι το θέμα αυτό εκφεύγει των αρμοδιοτήτων της.

Το νομοσχέδιο «Ίδρυση, λειτουργία και εκμετάλλευση αεροδρομίων επί υδάτινων επιφανειών», το οποίο ετέθη σε δημόσια διαβούλευση τον Αύγουστο του 2016 και ολοκληρώθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους, πρόκειται να κατατεθεί σύντομα στη Βουλή (είναι κοινώς αποδεκτό ότι έχει καθυστερήσει).

Β. Βεγιάζη

The post 23 φάκελοι υδατοδρομίων έχουν υποβληθεί, συνολικά, στην ΥΠΑ. 3 τα αδειοδοτήμενα appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα