Πατέρας δολοφόνησε τον 7 μηνών γιο του. Πρώτα του έστριψε τους όρχεις και μετά τον έπνιξε.

Ένας πατέρας κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία του επτά μηνών γιου του με την επιβολή «ειλικρινά άσεμνων» τραυματισμών.

Ο εικοσάχρονος Kane Kennedy, 20, είπε ότι ήταν ‘κακόκεφος’, επειδή δεν μπορούσε να καπνίσει την κάνναβη του.

Στο δικαστήριο, ακούστηκε ότι έστριψε τους όρχεις του μικρού Oskar Jobey-Kennedy, και στη συνέχεια πίεσε τα δάχτυλά του κάτω από το λαιμό του ανυπεράσπιστου μωρού.

Στη συνέχεια, τοποθέτησε το χέρι του στο στόμα του παιδιού

και το έπνιξε.

Ο Kennedy αρνήθηκε τη δολοφονία μεταξύ τις 30 Σεπτεμβρίου και της 1 Οκτωβρίου του περασμένου έτους, και προσπάθησε να κατηγορήσει τη μητέρα του Oskar, την Tia Jobey, αλλά το δικαστήριο δεν πίστεψε την απολογία του.

Ο Kennedy θα καταδικαστεί στις 15 Δεκεμβρίου. Η 19χρονη Jobey κρίθηκε ένοχη σε προηγούμενη ακρόαση για το θανάτου του παιδιού από πρόκληση ή αμέλεια.

Το μωρό οδηγήθηκε στο Royal Lancaster Infirmary μετά την κακοποίησή του, αλλά επιβεβαιώθηκε πως ήταν νεκρό αμέσως μετά την άφιξή του.

Εντοπίστηκαν πολλαπλά τραύματα στο κορμάκι του άψυχου παιδιού, με συνολικά 13 σημάδια στο πρόσωπο και το λαιμό του.

Υπήρξαν, επίσης, μώλωπες και στους δύο όρχεις, και το δικαστήριο λέει ότι τέτοιοι τραυματισμοί θα του προκάλεσαν «απέραντο πόνο», όταν ο Oskar ήταν ζωντανός.

Το δικαστήριο άκουσε την Jobey και τον Kennedy να λένε ότι οι τσακωμοί τους άρχισαν δύο μήνες πριν τη χρήση κάνναβης.

Η Jobey είπε στην αστυνομία ότι ο Kennedy ήταν «αγχώδης», όταν δεν μπορούσε να καπνίσει κάνναβη κάτι που τον «καθιστά παρανοϊκό για τα πάντα».

Παραδέχτηκε ότι δεν ήταν μια καλή σχέση και ότι θα έπρεπε να είχε εγκαταλείψει τον Kennedy αλλά φοβόταν να μείνει μόνη.

Ο εκπρόσωπος υπεράσπισης της Jobey, Stuart Denney QC, είπε ότι η πελάτης του είχε πέσει στη σχέση της ‘με τα μούτρα’ αφού με τον Kennedy γνωρίστηκαν όταν ήταν 16 χρονών και ήταν η πρώτη της ολοκληρωμένη σχέση. Η αγάπη της Jobey για τον Kennedy ‘την τύφλωσε’, είπε ο δικηγόρος.

Η κριτική επιτροπή άκουσε ότι το ζευγάρι είχε ανταλλάξει μηνύματα στο Facebook λίγους μήνες πριν το θάνατο του μωρού τους, στα οποία ο Kennedy της έλεγε ότι θ’ αλλάξει.

Η Jobey είπε στην αστυνομία ότι δεν περίμενε ότι θα έκανε κάτι τέτοιο στον Oskar, και όταν συνελήφθη, τον Φεβρουάριο, τότε εκείνη έληξε τη σχέση τους.

Ο δικαστής είπε ότι δεν αποδέχεται ότι δεν μπορούσε να προβλέψει τον κίνδυνο του θανάτου του παιδιού της και επέβαλε και σ’ αυτήν βαρύτατες ποινές.

διαφορετικό

Keywords
Τυχαία Θέματα