Ο τρόπος που ένα κακοποιημένο σκυλί υποδέχεται στο καταφύγιο έναν άλλο παραμελημένο και τραυματισμένο σκύλο έκανε το Ίντερνετ να λυγίσει.

Μια φωτογραφία με δύο κουτάβια που παρηγορούν το ένα το άλλο λήφθηκε από έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό της Νέας Υόρκης – τον Rescue Dogs Rock NYC, και έχει γίνει viral. Τα δύο αυτά σκυλιά διασώθηκαν με διαφορά μερικών εβδομάδων, αλλά δεν άργησαν να γίνουν φίλοι μεταξύ τους.

Το 3μηνών κουτάβι μπόξερ που ονομάζεται «Sammie» χτυπήθηκε με όπλο, σερνόταν πίσω από ένα αυτοκίνητο και είχε βαφτεί με σπρέυ. Το κακόμοιρο κουτάβι υπέφερε από το

τραύμα που του άφησε η σφαίρα, από ένα σπασμένο οστό και είχε επίσης ανάγκη για μεταμόσχευση δέρματος.

Όταν η Sammie έφτασε στο καταφύγιο ζώων, ο Simon, ένα κόλλεϊ που έπασχε από ψώρα, έγινε αμέσως φίλος με το κουτάβι.

Όταν τα δύο κουτάβια συναντήθηκαν για πρώτη φορά, έγιναν αμέσως φίλοι.

Η Sammie ήταν ξαπλωμένη πάνω στον πάγκο εξέτασης όταν την πλησίασε ο Simon. Στη συνέχεια, έβαλε κι εκείνος το πόδι του στον πάγκο και άγγιξε με τη μύτη του τη δική της.

Αυτή η εικόνα λέει πολλά. Είναι εκπληκτικό να βλέπουμε δύο ζώα να παρηγορούν το ένα το άλλο.

Σύμφωνα με τον Stacey Silverstein, το συνιδρυτή της Rescue Dogs Rock NYC, τα δύο αυτά σκυλιά είναι πολύ δεμένα μεταξύ τους.

«Η εικόνα μιλάει από μόνη της της», είπε ο Silverstein. «Μπορείτε να δείτε τον Simon να παρηγορεί τη Sammie. Δείχνει ότι τα ζώα δείχνουν συμπόνια και έχουν αισθήματα. Ο Simon κάθεται συχνά δίπλα στη Sammie και την παρηγορεί.»

Είναι τραγικό αυτό που έκαναν κάποιοι απαίσιοι άνθρωποι σ’ αυτό το κουτάβι, αλλά τουλάχιστον τα δύο αυτά σκυλιά έχουν πλέον την κατάλληλη φροντίδα. Χάρη στις προσπάθειες της ομάδας Rescue Dogs Rock NYC, τα δύο αυτά σκυλιά έχουν λάβει τη θεραπεία που τόσο χρειάζονται.

Ο Silverstein λέει: «Θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή την ευκαιρία για να ενημερώσουμε κι άλλους ανθρώπους. Τα δύο ταλαιπωρημένα αυτά σκυλιά, παρ’ όλες τις φρικτές συνθήκες που υπομένουν, παρηγορούν το ένα το άλλο. Τα ζώα έχουν αισθήματα.»

Πηγή: diaforetiko.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα