Ηρωίδα γάτα ρίχτηκε στις φλόγες για να σώσει τα 5 γατάκια της μέσα σε εγκαταλελειμμένο πάρκινγκ που τυλίχτηκε στις φλόγες.

Όταν ένα εγκαταλελειμμένο γκαράζ στο Μπρουκλιν έπιασε φωτιά, αυτό που είδε ο πυροσβέστης άγγιξε όχι μόνο τη δική του καρδιά αλλά και όλου του κόσμου. Κι ήταν η απόδειξη πως, πολλές φορές, μια γάτα μπορεί να δώσει ένα εξαιρετικό μάθημα ηρωισμού και γενναιότητας.

Η πυροσβεστική είχε ανταποκριθεί στο επείγον κάλεσμα όταν το κτίριο τυλίχτηκε στις φλόγες. Η πυρκαγιά τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο και ενώ η επιχείρηση κατάσβεσης συνεχιζόταν, ο πυροσβέστης David Gianelli είδε μια γάτα να κουβαλάει τα γατάκια της ένα – ένα έξω από τον χώρο που

είχε πιάσει φωτιά. Ήταν πολύ άσχημα τραυματισμένη, είχε εγκαύματα σε όλο το τρίχωμά της και τα μάτια της ήταν κλειστά και πληγωμένα. Μόλις τα έβγαλε έξω, τα άγγιξε ένα – ένα με τη μύτη της για να σιγουρευτεί ότι ήταν ζωντανά κι ύστερα το γενναίο ζωάκι έπεσε λιπόθυμο.

Ο πυροσβέστης Gianelli συγκινήθηκε τόσο από το θέαμα που οδήγησε όλη την οικογένεια της γάτας στην κτηνιατρική κλινική The North Shore Animal League στην περιοχή Port Washington, της Νέας Υόρκης. Δυστυχώς το πιο αδύναμο γατάκι υπέκυψε στα τραύματά του. Η γατούλα που είχε σώσει τα μωρά, πλεόν γνωστή ως Scarlett, και τα 4 γατάκια της ανάρρωσαν σε 3 μήνες και δυνάμωσαν αρκετά ώστε να δοθούν για υιοθεσία.

Η ιστορία της γενναίας μητέρας γάτας έκανε το γύρο του κόσμου και η κλινική που περιέθαλψε την οικογένεια έλαβε πάνω από 7.000 γράμματα ανθρώπων που προσφέρθηκαν να υιοθετήσουν κάποιο από τα γατάκια.

Η Scarlet υιοθετήθηκε από την Karen Wellen, που ήταν και η ίδια θύμα ενός τροχαίου ατυχήματος και είχε χάσει αμέσως μετά τη γάτα της. Ήθελε να υιοθετήσει ένα ζωάκι με ειδικές ανάγκες.

Η Scarlet πέθανε τον Οκτώβρη του 2008 και ήταν 13 ετών. Προς τιμήν της, η κλινική που την είχε περιθάλψει άρχισε να βραβεύει τα γενναία ζώα που έφταναν κατά καιρούς για φροντίδα με το βραβείο “Scarlett”, όπως το ονόμασαν. Η γατούλα μάλιστα έγινε και η κεντρική ηρωίδα του βιβλίου «Η Scarlet σώζει την οικογένεια.»

Μπορεί να έχει περάσει μια δεκαετία σχεδόν από την ηρωική πράξη της, αλλά η Scarlet ζει μέσα από τη μοναδική της ιστορία και εμπνέει τους ανθρώπους που έμαθαν για την μοναδική της αυτοθυσία και μητρική αγάπη.

διαφορετικό

Keywords
Τυχαία Θέματα