Η γενναία κουκλίτσα που έχασε όλα της τα άκρα εξαιτίας της μηνιγγίτιδας, αλλά μπορεί ξανά και μετακινείται

Το όμορφο χαμόγελο αυτού του γενναίου παιδιού που έχασε όλα τα άκρα του από μηνιγγίτιδα, έχει αιχμαλωτίσει τις καρδιές χιλιάδων ανθρώπων! Μπορεί να μην έχει άκρα, αλλά μπορεί να κάνει πολλά πράγματα!

Η τρίχρονη Harmonie-Rose Allen είναι ένα υπέροχο και γενναίο μικρό παιδί.

Μια μέρα, αυτό το όμορφο κορίτσι από το Bath της Νοτιοδυτικής Αγγλίας, ρώτησε τη μητέρα του, τη Freya Hall, “Μαμά, πού είναι τα χέρια μου;” και η Freya απάντησε: “Δεν χρειάζεσαι χέρια εσύ, αγάπη μου.”

Ξαφνιάστηκε κι άρχισε να χαιρετά τον κόσμο λέγοντας: «Γεια σας! Είμαι η Harmonie χωρίς χέρια!»

“Γεια σας!
Είμαι η Harmonie χωρίς χέρια!”

Η Harmonie διαγνώστηκε με μηνιγγίτιδα μόλις 10 ημέρες αφ’ ότου έκανε τα πρώτα της βήματα. Η χαρά των γονιών της πάγωσε όταν οι γιατροί της έδωσαν 10% πιθανότητες επιβίωσης. Δεν είχαν άλλη επιλογή από το να συμφωνήσουν στον ακρωτηριασμό των χεριών, των ποδιών και της άκρης της μύτης της, όταν ήταν μόλις εννέα μηνών, λόγω του θανάσιμου ιού που αντιμετώπιζε.

Το γενναίο αυτό παιδί πέρασε 10 χειρουργικές επεμβάσεις στο νοσοκομείο παίδων του Μπρίστολ.

«Κάθε φορά που λέω στον κόσμο τις καταστροφικές συνέπειες που είχε η μηνιγγίτιδα στην οικογένειά μας, δεν νομίζω ότι καταλαβαίνουν πόσο σοβαρή ήταν και πόσα δεινά μας προκάλεσε,» είπε η αφοσιωμένη μητέρα.

Ο ακρωτηριασμός έφερε μεγάλη στενοχώρια στη Freya, αλλά σύντομα άρχισε να αισθάνεται περήφανη όταν είδε τα απεριόριστα ταλέντα της Harmonie.

Παρά το γεγονός ότι δεν έχει χέρια και πόδια και χρειάζεται να παίρνει φάρμακα για να ανακουφίσει τον πόνο της, η Harmonie είναι ένα κανονικό και ευτυχισμένο παιδί, που μπορεί να κάνει ό,τι κάνει κάθε παιδί στην ηλικία της, όπως ζωγραφική, τραμπολίνο, και κολύμπι!

«Είναι πολύ άνετη στο νερό και πιστεύουμε ότι θα πετύχει πολλά στη ζωή της!» έγραψαν οι αγαπημένοι της γονείς στη σελίδα τους στο Facebook με τίτλο “Hope 4 Harmonie.”

Με ή χωρίς τα άκρα του, αυτό το μικρό παιδί είναι γεμάτο ζωή και ποτέ δεν παραιτείται.

«Μπορεί να έχει χάσει τα χέρια και τα πόδια της, αλλά μπορεί ακόμα να απολαύσει τη ζωή της,» είπε η μητέρα της.

Το γοητευτικό χαμόγελό της έχει “λιώσει” τις καρδιές χιλιάδων ανθρώπων.

Πολύς κόσμος συγκινήθηκε με το μαγευτικό χαμόγελό της, όπως η Leanne Iles, η οποία έγραψε στο Facebook: “Μου αρέσει να βλέπω τη Harmonie, έχει το πιο όμορφο χαμόγελο! Φαίνεται τόσο χαρούμενο κοριτσάκι. Μας δείχνει πώς πρέπει να αντιμετωπίζουμε τη ζωή, ότι θα πρέπει να χαμογελάμε και να παραμένουμε θετικοί!”

Με ή χωρίς άκρα, η μικρή διατηρεί το υπέροχο χαμόγελό της.

Έχοντας προσαρμοστεί στα προσθετικά της πόδια, μπορεί να περπατήσει ευκολότερα, αλλά οι γιατροί είπαν ότι η Harmonie μπορεί μακροπρόθεσμα να υποφέρει από προβλήματα στην όραση και μαθησιακές δυσκολίες.

“Η αγαπημένη μου ανάμνηση είναι όταν η Harmonie πήρε τα πρώτα της προσθετικά πόδια. Τη βοήθησα να περπατήσει. Την κρατούσα από τα χέρια κι εκείνη περπατούσε προς εμένα,” είπε ο μπαμπάς της, ο Ross.

“Μου αρέσει που δεν το βάζει ποτέ κάτω και που πάντα προσπαθεί. Η Harmonie πάντα κάνει κάτι, ποτέ δεν μένει ακίνητη,” δήλωσε η Freya.

Τόσο η Freya όσο και ο Ross ελπίζουν ότι το “μικρό τους θαύμα” θα συνεχίσει το ταξίδι της ζωής της με την ίδια αποφασιστικότητα και θετικότητα, ενώ συνεχίζει να “ζει μια ζωή όπως όλοι οι άλλοι”.

“Πόσο όμορφη φωτογραφία, η Harmonie είναι μια χαμογελαστή πριγκίπισσα,” σχολίασε η Annette Bangs στο Facebook.

Παρακολουθήστε την ιστορία της στο παρακάτω βίντεο:

διαφορετικό

Keywords
Τυχαία Θέματα