Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Koτόπουλο με καραμελωμένα καλοκαιρινά φρούτα!

Υλικά συνταγής

Για το κοτόπουλο4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο1/2 φλ. μέλι1/4 φλ. χυμό ανανά2 κ.σ. χυμό λεμόνι2 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι3 κ.σ. ελαιόλαδο (κρατάμε την 1 κ.σ. για το σοτάρισμα κοτόπουλου)1 κ.σ. μείγμα μπαχαρικώναλάτι -πιπέριρίζι μπασμάτι για το σερβίρισμαΓια τα καραμελωμένα φρούτα1 κ.σ. βούτυρο1 φλ. ψιλοκομμένο ανανά (κονσέρβα)1 φλ. ψιλοκομμένο μάνγκο2-3 καλοκαιρινά φρούτα, φρέσκο βερίκοκο, δαμάσκηνο, βανίλια ροδάκινο (ότι έχετε)2-3 πρέζες μαύρη ζάχαρηΓια το μίγμα μπαχαρικών(2-3 πρέζες από κάθε ένα)κρεμμύδι αποξηραμένοσκόρδο αποξηραμένομαϊντανό αποξηραμένοπάπρικαθυμάριαλάτιπιπέριμοσχοκάρυδοκανέλα

Εκτέλεση

Κόβουμε

τα φιλέτα σε χοντρές φέτες. Σε μπολ βάζουμε τα φιλέτα, προσθέτουμε το μέλι, τον χυμό ανανά και λεμόνι το βαλσαμικό 2 κουταλιές από το ελαιόλαδο, την ζάχαρη και το μίγμα μπαχαρικών. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη για 15′.

Ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι την 1 κ.σ. ελαιόλαδο και ροδίζουμε τα φιλέτα για 3-4 από κάθε πλευρά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Χαμηλώνουμε την φωτιά και προσθέτουμε την μαρινάδα. Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 10′ να γλασάρει η σάλτσα.

Όσο μαγειρεύουμε το κοτόπουλο καραμελώνουμε τα φρούτα.

Για τα καραμελωμένα καλοκαιρινά φρούτα :

Σε αντικολλητικό τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε τα φρούτα σε κομμάτια. Πασπαλίζουμε μαύρη ζάχαρη. Τα αφήνουμε να καραμελώσουν για 8-10′ αναποδογυρίζοντας τα τακτικά.

Σερβίρουμε το κοτόπουλο με ρίζι μπασμάτι και από πάνω γαρνίρουμε με τα καραμελωμένα φρούτα. Περιχύνουμε με όση γλασαρισμένη σάλτσα έχει μείνει.

Πηγή: argiro.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα