Δύο αρσενικά λιοντάρια προσπαθούν να ζευγαρώσουν καθώς η λιονταρίνα τα κοιτά απορημένη

Αυτή είναι η στιγμή που ένα λιοντάρι αποφάσισε να ρίξει κάτω ένα άλλο αρσενικό, απ’ ό,τι φαίνεται με σκοπούς να ζευγαρώσει μαζί του – την ώρα που μια μουτρωμένη λέαινα τους κοιτά εξοργισμένη.

Ο ερασιτέχνης φωτογράφος άγριας ζωής Ρους Μπρίτζις, κατέγραψε το περιστατικό στο Πάρκο Άγριας Ζωής του Γιορκσάιρ στο Ντόνκαστερ.

Οι εικόνες δείχνουν ένα από τα αρσενικά λιοντάρια να κατευθύνεται προς το άλλο, να το καβαλά και να το κρατά καρφωμένο στο έδαφος, προφανώς στην προσπάθειά του να ζευγαρώσουν.

Το αρσενικό λιοντάρι κάρφωσε στο έδαφος το άλλο, προφανώς στην προσπάθειά του να το

ζευγαρώσει, ενώ μια λέαινα τους κοιτά εξοργισμένη.

Ο ερασιτέχνης φωτογράφος άγριας ζωής Ρους Μπρίτζις, κατέγραψε το περιστατικό στο Πάρκο Άγριας Ζωής του Γιορκσάιρ στο Ντόνκαστερ.

Η προκλητική μεγάλη γάτα φαίνεται μάλιστα να βγάζει τη γλώσσα της στους άναυδους επισκέπτες του πάρκου, την ώρα που βρίσκεται πάνω στο φίλο του.

Ο Μπρίτζις, από το Ρόδεραμ του Σάουθ Γιόρκσαϊρ, ανέφερε: «Υπάρχουν δύο αρσενικά και ένα θηλυκό στο σκηνικό. Ένα από τα λιοντάρια ξαφνικά σηκώθηκε, περπάτησε προς το μέρος του άλλου και πήδηξε πάνω στην πλάτη του. Μερικοί επισκέπτες κατάλαβαν πού πήγαινε το πράγμα και ξεκίνησαν να γελούν – όλοι τους σχολίαζαν. Ήταν λίγο αμήχανα, αφού ακριβώς δίπλα τους βρισκόταν ξαπλωμένη η λέαινα».

«Για να είμαστε δίκαιοι όμως, κάθε φορά που την πλησίαζε κάποιο αρσενικό, γρύλιζε και χτυπούσε το πρόσωπό του με την πατούσα της. Βασικά, δεν είναι ασυνήθιστο για εκείνα να δρουν κάπως έτσι. Δεν ξέρω αν είναι θέμα κυριαρχίας ή κάτι παρόμοιο – μοιάζουν επιθετικοί, αλλά όλα είναι κάτι σαν παιχνίδι μεταξύ φίλων.»

Οι εικόνες δείχνουν ένα από τα αρσενικά λιοντάρια να κατευθύνεται προς το άλλο, να το καβαλά και να το κρατά καρφωμένο στο έδαφος.

Ο 42χρονος Μπρίτζις ανέφερε πως είχε απαθανατίσει τα λιοντάρια στο πάρκο άγριας ζωής και άλλες φορές, αλλά ήταν η πρώτη που τα έβλεπε να παίζουν μαζί.

Ανέφερε: «Συνήθως ξαπλώνουν και δεν κάνουν τίποτα όσο τους φωτογραφίζω, όμως αυτή τη φορά ήταν ξύπνιοι. Η αγαπημένη μου φωτογραφία, είναι εκείνη που τον δείχνει να βγάζει έξω τη γλώσσα. Δεν έχω δει ποτέ μου φωτογραφία δύο αρσενικών να ζευγαρώνουν, με το ένα να βγάζει έξω τη γλώσσα του – είναι σαν να δείχνει υπερήφανος για αυτό που κάνει. Λατρεύω τα ζώα. Δεν μπορώ να σκοτώσω ούτε μύγα και μου αρέσουν οι προστατευτικές ενέργειες του πάρκου».

πηγη:tilestwra.com

Keywords
Τυχαία Θέματα