5χρονη χριστιανή υιοθετήθηκε από μουσουλμάνους που της φόρεσαν μπούρκα

Ένα 5χρονο κορίτσι αναγκάστηκε να ζήσει σε ανάδοχα σπίτια μουσουλμάνων, όπου κανείς δεν μιλούσε αγγλικά, ενώ οι ανάδοχοί του γονείς άρπαξαν τον σταυρό του και το ενθάρρυναν να μάθει αραβικά.

Το παιδί, με μητρική γλώσσα τα αγγλικά, πέρασε τους τελευταίους 6 μήνες σε δύο μουσουλμανικά σπίτια, μετά την αναδοχή της στο Τάουερ Χάμλετς του ανατολικού Λονδίνου.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, οι τοπικές Αρχές αναφέρουν ότι το μικρό κορίτσι έκλαιγε και παρακαλούσε να μην επιστρέψει στο σπίτι των ανάδοχων γονιών του,

λέγοντας σε μία κοινωνική λειτουργό: «Δεν μιλούν αγγλικά».

Η μητέρα της προσφέρθηκε να της φτιάξει το αγαπημένο της φαγητό -καρμπονάρα- σε μία της επίσκεψη, αλλά το κορίτσι της είπε ότι δεν της επιτρέπουν κάτι τέτοιο, αφού περιέχει μπέικον και οι μουσουλμάνοι δεν το τρώνε.

Και πρόσφατα, της είπε ότι τα Χριστούγεννα και το Πάσχα είναι ανόητα, αλλά και ότι οι Ευρωπαίες είναι χαζές και αλκοολικές.

Σύμφωνα με τις αναφορές, το παιδί ήταν πολύ αναστατωμένο και ισχυρίστηκε ότι η ανάδοχη οικογένεια του είχε πάρει τον σταυρό και ήθελε να μάθει αραβικά.

Οι δύο τοποθετήσεις κανονίστηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο του Τάουερ Χάμλετς, παρά τις επιθυμίες της οικογένειας της μικρής.

Οι τοπικές Αρχές είναι υποχρεωμένες να λαμβάνουν υπόψη τη θρησκεία, τη φυλετική προέλευση, το πολιτιστικό και γλωσσικό υπόβαθρο ενός παιδιού, όταν το μεταφέρουν σε κάποιο ανάδοχο σπίτι.

Η μητέρα είναι τρομοκρατημένη από το περιβάλλον που έχει μεταφερθεί η κόρη της.

Ένας φίλος είπε στον Τύπο: «Αυτό είναι ένα 5χρονο λευκό κορίτσι. Γεννήθηκε σε αυτή τη χώρα, μιλά αγγλικά, λατρεύει το ποδόσφαιρο, έχει αγγλικό διαβατήριο και βαφτίστηκε σε εκκλησία. Έχει ήδη υποφέρει αρκετά από τον αναγκαστικό χωρισμό από την οικογένειά της. Χρειάζεται ένα περιβάλλον στο οποίο θα νιώθει ασφαλής. Αντ’ αυτού, είναι παγιδευμένη σε έναν κόσμο όπου τα πάντα μοιάζουν ξένα και μη οικεία. Όλο αυτό είναι πολύ τρομακτικό για ένα παιδί».

Τον Απρίλιο, ένας επιθεωρητής στο Συμβούλιο του Τάουερ Χάμλετς βρήκε «εκτεταμένες και σοβαρές αποτυχίες στις υπηρεσίες που παρέχονται σε ένα παιδί, που χρειάζεται βοήθεια και προστασία».

Το κορίτσι ζούσε με την πρώτη ανάδοχη μητέρα του, που πιστεύεται ότι φορούσε μπούρκα έξω από το σπίτι, για 4 μήνες. Η τωρινή ανάδοχη μητέρα φορά μπούρκα, που καλύπτει ολόκληρο το πρόσωπό της, όταν κυκλοφορεί δημόσια με τη μικρή.

Τον Απρίλιο, ένας επιθεωρητής στο Συμβούλιο του Τάουερ Χάμλετς βρήκε «εκτεταμένες και σοβαρές αποτυχίες στις υπηρεσίες που παρέχονται σε ένα παιδί, που χρειάζεται βοήθεια και προστασία».

Η Υπηρεσία Παιδιών του Συμβουλίου, βαθμολογήθηκε ως ανεπαρκής και διαπιστώθηκε ότι έχει «εδραιωμένη νοοτροπία μη συμμόρφωσης με τα βασικά πρότυπα κοινωνικής εργασίας».

Το Τμήμα Εκπαίδευσης ανέφερε: «Όταν τοποθετείς ένα παιδί σε ανάδοχο σπίτι, οι τοπικές Αρχές πρέπει να διασφαλίσουν ότι είναι ο καταλληλότερος τρόπος να υποστηρίξει την ευτυχία του. Το υπόβαθρο ενός παιδιού είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας στη λήψη αυτής της απόφασης».

Ένας εκπρόσωπος του Συμβουλίου, ανέφερε: «Δεν είμαστε σε θέση να κάνουμε σχόλια για μεμονωμένες περιπτώσεις. Σε κάθε περίπτωση, δίνουμε βάση στο υπόβαθρο του παιδιού και της πολιτιστικής του ταυτότητας. Όλοι οι ανάδοχοι γονείς μας εκπαιδεύονται κατάλληλα, για να διασφαλιστεί ότι είναι πλήρως καταρτισμένοι να καλύψουν τις ανάγκες ενός παιδιού».

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το Τάουερ Χάμλετς εμπλέκεται σε σκάνδαλο. Το 2014, μία αναφορά που διέρρευσε, ισχυριζόταν πως ο δήμαρχος, Λούτφουρ Ράμαν, είχε σχέσεις με ισλαμικές εξτρεμιστικές ομάδες, συμπεριλαμβανομένης μίας που επεδίωκε να δημιουργήσει ένα κράτος της Σαρία στην Ευρώπη.

Το 2011, έγινε αναφορά για μία 31χρονη Ασιάτισσα, που εργαζόταν σε ένα τοπικό φαρμακείο, που λάμβανε απειλητικά σημειώματα επειδή αρνούνταν να φορέσει μαντήλα, κι ας μην ήταν μουσουλμάνα.

πηγη:tilestwra.com

Keywords
Τυχαία Θέματα