Αξιολάτρευτο μωρό ελάφι δεν μπορεί να αποχωριστεί τον άνθρωπο που του έσωσε τη ζωή.

Ο Λιθουανός Darius Sasnauskas είχε τη μεγάλη τύχη να βρεθεί στη γέννηση δύο μωρών ελαφιών. Η μαμά ελαφίνα αναζήτησε καταφύγιο στην πίσω αυλή του σπιτιού του. Τα δυο υπέροχα ζώα γεννήθηκαν εκεί, δίπλα στο Εθνικό Πάρκο του Yellowstone, που αποτελεί και το σπίτι τους. Εκεί επέστρεψε, όμως, μόνο το ένα από τα νεογέννητα.

Το άλλο, εξαιτίας ενός τραυματισμού, αδυνατούσε να ακολουθήσει την οικογένεια του, γι’αυτό κι έμεινε πίσω. Ο Darius ήταν σίγουρος πως το ελάφι δε θα τα έβγαζε πέρα μόνο του και πως δε θα μπορούσε να

επιβιώσει.

Έτσι, παρόλο που είναι αντίθετος στο να γίνονται άγρια ζώα κατοικίδια, κράτησε κοντά του το τραυματισμένο ελάφι. Το πρόσεξε, το φρόντισε και το περιέθαλψε. Ώσπου εκείνο έγινε καλά. Τότε, αποφάσισε να το αφήσει ελεύθερο για να βρει τους δικούς του. Εκείνο, όμως, είχε δεθεί με τον Darius και δεν ήθελε να φύγει. Ο δεσμός που είχε αναπτυχθεί μεταξύ τους ήταν τόσο ισχυρός που το ζώο δεν ήθελε να τον εγκαταλείψει.

Ο Darius έγινε μάρτυρας της γέννησης δύο ελαφιών στην πίσω αυλή του. Δυστυχώς, το ένα από αυτά εξαιτίας ενός σπασμένου ποδιού δεν μπορούσε να ακολουθήσει την οικογένεια του.

Σύντομα έμεινε πίσω και η μαμά ελαφίνα δεν επέστρεψε ποτέ για να το βοηθήσει.

Το μικρό δεν είχε καμία ελπίδα να επιβιώσει μόνο του στο πάρκο Yellowstone όπου και είναι το σπίτι του.

Έτσι ο Darius το υιοθέτησε προσωρινά και το κράτησε σπίτι του. Εκεί το περιέθαλψε μέχρι να γίνει καλά.

Ήταν ένα μωρό ελάφι και ήθελε ιδιαίτερη φροντίδα. Έπινε το γάλα του κάθε 4 ώρες! Όσο για το σκύλο της οικογένειας, δεν έφερε αντίρρηση στο νέο συγκάτοικο.

Σύντομα, το ελάφι ήταν καλύτερα. Μπόρεσε, μάλιστα να περπατήσει.

Το ελάφι αγάπησε τον Darius. Για εκείνο ήταν … η μαμά του!

Όταν πια το ζώο έγινε καλά, ο Darius προσπάθησε να το γυρίσει σπίτι του. Έπρεπε να επιστρέψει στην άγρια ζωή. Αντίθετα, όμως, εκείνο πάντα επέστρεφε στο σπίτι που ήξερε για σπίτι του… Στην πίσω αυλή που γεννήθηκε!

Κάποιο βράδυ, η μαμά του ελαφιού εμφανίστηκε. Είχε έρθει η κατάλληλη στιγμή για να επιστρέψει ο μικρός στην οικογένεια του. Έτσι κι έγινε.

Πλέον τρέχει αμέριμνος στα δάση του Yellowstone μαζί με τους δικούς του. Αλλά δεν ξεχνάει ποτέ τον Darius. Ήταν εκείνος που του έσωσε τη ζωή και το ελάφι το ξέρει…

διαφορετικό

Keywords
Τυχαία Θέματα